Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 00:25

Українські заробітчани з Росії тікають у Євросоюз

Українські трудові мігранти з Росії перебираються у країни Євросоюзу. У РФ бажають працювати 6% наших співвітчизників, у Польщі — 26%, у Німеччині — 37%. Такі дані опитування польської компанії "Персоннель сервіце" за березень 2018 року.

Залишатися в Росії нашим громадянам небезпечно й невигідно. Їхні права можуть порушити в будь-який момент, а зарплати зменшуються — через падіння економіки.

Знизився потік українських трудових мігрантів у Польщу. Тамтешні компанії з працевлаштування економлять на рекламі. Розраховують, що українці самі до них приїдуть. Проте наших громадян більше цікавлять країни Балтії. Там легко можна порозумітися з роботодавцями, бо прибалти володіють російською мовою.

Лише грошима польським бізнесменам не вдасться втримати українців на своїх підприємствах. Треба дбати про їхній соціальний захист.

Українці — останній великий резерв робочої сили в Європі. Добре адаптуються. Готові багато працювати. Європейська економіка не зможе без них обійтися. Але країни ЄС мають створити для них оптимальні умови праці. Зокрема, трудитися легально.

Василь ВОСКОБОЙНИК, президент Асоціації компаній із міжнародного працевлаштування

Зараз ви читаєте новину «Українські заробітчани з Росії тікають у Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути