понеділок, 20 жовтня 2008 16:23

Учням допомагатимуть зорієнтуватися на ринку праці

Нещодавно в Сімферопольській середній школі N25 відкрили перший у країні інформаційний термінал "Живи й працюй в Україні!". Це швидкісний інтернет-портал.

Його користувачі отримують інформацію про різні професії та попит на них на ринку праці в усіх регіонах країни, можливості кар"єрного росту по тій чи іншій спеціальності, навчальні заклади, де готують фахівців обраного профілю. Отож насамперед інформаційні термінали "Живи й працюй в Україні!" покликані зорієнтувати молодь на вибір професії, яка гарантуватиме працевлаштування на батьківщині. Хоча є там і рекомендації для тих, хто хоче працювати за кордоном: як не стати жертвою шахраїв і не потрапити в рабство.

Ця інноваційна розробка для професійної орієнтації учнів — спільне дітище Міністерства праці та соціальної політики, Державного центру зайнятості та Міністерства освіти і науки України. Цього року Кабмін затвердив концепцію державної системи професійної орієнтації населення. Це має допомогти зкоординованості дій різних структур: від профільних міністерств до громадських організацій.

— Ми переходимо від регулювання ринку праці до профілактики безробіття. Тому професійна орієнтація молоді є пріоритетом, — каже директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький, 46 років. — Безробіття серед молоді зараз перевищує 12% — удвічі більше від середнього рівня по Україні. Тому багато молодих людей виїжджають працювати за кордон, на економіку інших країн. За останні кілька років біля трьох мільйонів українців залишили країну в пошуках роботи. Кожен восьмий із них — у віці 25–29 років.

Протягом двох років інформаційні термінали "Живи й працюй в Україні!" встановлять в усіх середніх школах країни, в тому числі у спеціалізованих інтернатах для дітей-сиріт і дітей-інвалідів. Уже до грудня планують запустити тисячу таких інтернет-порталів.

Зараз ви читаєте новину «Учням допомагатимуть зорієнтуватися на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути