вівторок, 17 вересня 2019 06:50

Тримайте капелюхи, щоб не знесло вітром змін

Україна веде шахову гру на трьох дошках — економіка, війна і справедливість. Це три ключові теми порядку денного для країни. На різних дошках грають різні команди. Кожна має свою мотивацію, досвід і рівень компетентності.

На дошці "економіка" гру веде уряд. Україна виграватиме завдяки вірній стратегії та професіоналізму. Буде економічне зростання.

На дошці "війна" грає президент із помічниками. Тут Україна програватиме через малоросійство й некомпетентність. Навколо президента немає ні військових, ні дипломатичних радників.

На дошці "справедливість" гру ведуть олігарх Ігор Коломойський і керівник Офісу президента Андрій Богдан із посіпаками. На цій дошці буде нічия. Тиск іноземних партнерів і громадянського суспільства не дозволить зробити надто великих поступок групам інтересів. Але й доброчесної та незалежної системи правосуддя не варто очікувати.

Парламент — не гравець. Він технічний засіб, що мовчазно забезпечує гру на всіх трьох дошках. Виграш на першій, програш на другій, нічию на третій.

Настане момент, коли гра на другій і третій дошках почне критично впливати на першу. Збільшення безпекових ризиків і відсутність чесних судів заважатимуть економічному зростанню. Це може відбутися наступного року.

Тримайте капелюхи, щоб не знесло вітром змін.

Зараз ви читаєте новину «Тримайте капелюхи, щоб не знесло вітром змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути