пʼятниця, 16 червня 2017 07:20

Службовці НАБУ вчинили кримінальні правопорушення

Результати відбору до Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро вимагають визнати недійсними. Відповідні заяви подали до столичного Окружного адмінсуду адвокати Олексій Шевчук та Андрій Левковець.

Судові слухання справи почнуться 10 липня. За кандидатів до ради голосували 31 травня на сайті бюро.

Адвокат Юрій Григоренко подав заяву до Генпрокуратури. Стверджує, службовці НАБУ вчинили низку кримінальних правопорушень.

"Зокрема, перевищили свої повноваження, включивши до переліку сімох кандидатів до ради, які подали свої заяви після заявленого строку — 19 травня, — пише 29-річний Юрій Григоренко в соцмережі.

— Вони незаконно втручалися в роботу комп'ютерних систем. 31 травня службові особи бюро умисно блокували можливість віддати голос за кандидатів. Також самовільно подовжили інтернет-голосування на 12 хвилин. Ще одне кримінальне правопорушення — державна зрада. У голосуванні можна було використовувати "Яндекс.ру", "Мейл.ру" та інші поштові сервіси, заборонені рішенням Ради нацбезпеки й оборони".

Директор Національного анти­корупційного бюро Артем Ситник не демонструє вражаючих резуль­татів роботи. Між тим, за травень отримав понад 135 тис. грн зар­плати.

Посадовий оклад Ситника становить 76,8 тис. грн, доплата за вислугу років — 23 тис. грн, за пов'язану з доступом до державної таємниці роботу — ще майже 8 тис. Понад 27 тис. грн — відрядних. Після утримання податків і зборів директор НАБУ одержав 108 888 грн.

Зараз ви читаєте новину «Службовці НАБУ вчинили кримінальні правопорушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути