вівторок, 28 грудня 2010 00:15

Симоненку дали сигнал прикусити язика

Багатолітній керівник Компартії України Петро Симоненко зареєстрував у Верховній Раді проект заяви "До 65-ї річниці Нюрнберзького трибуналу над фашистськими злочинцями". У ній "засуджує прояви та намагання історичної ревізії висновків Нюрнберзького трибуналу. Упереджує бажання деяких реакційних політиків покласти на СРСР рівну з гітлерівською Німеччиною відповідальність за розв'язання війни і тим самим виправдати нацистів".

Сперечатися, що нібито хтось прагне переглянути підсумки Другої світової війни, безглуздо. Хіба що пристарілі прихильники комуністів можуть вірити, що світ залишився таким, як був 1945 року. Інші давно відзначили для себе прості істини. Країна-переможець тієї війни, Радянський Союз, уже 19 років як розвалився. Поділ Європи за підсумками Другої світової завершився з поваленням зловісного Берлінського муру. Країни Варшавського договору, який СРСР створив після 1945-го, не лише розвалили блок, але й швиденько сахнулися подалі від Москви.

Отож який сенс видавати на гора цей інтелектуальний непотріб? Поясню.

Недавно програма "Гроші" телеканала "1+1" випустила в ефір сюжет, що розповідав про майно головного захисника трудящих в Україні. Виявляється, Петро Симоненко не є власником ні пароплавів, ні заводів, але хатинку має таку, що деякі олігархи можуть позаздрити.

Ця інформація не є секретом. Про нерухомість Симоненка неодноразово писали газети. Але якщо газетна журналістка може  "взути" лідера комуністів із власної ініціативи, то телеканал Ігоря Коломойського навряд чи таке собі дозволить. Отож репортаж на "Плюсах" — це сигнал від влади, що захисники пролетарів, які сидять у коаліції з великими буржуями, загралися в опозиційність і їм час прикусити язика.

Навряд Симоненко може пояснити походження свого багатства прихильникам, які ще не втратили рештки критичності. Він придумав інший хід — відволікти увагу історичною тематикою. Адже українці, коли говорять про минуле, то сповнюються набагато більшою пристрастю, ніж коли балакають про сьогодення. Тож заява щодо Нюрнберзького процесу мусить затулити увагу до статків борця за народне щастя.

Зараз ви читаєте новину «Симоненку дали сигнал прикусити язика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути