Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 06:45

Росія відмовиться від путінського курсу на війну

Росія живе від утопії до утопії. Утопія комуністичного раю на Землі померла 1970-х років. Після неї виникла нова — жити, як на Заході. Розшифровувалася так: якби не комуністичний режим, ми були б заможні, як США і Німеччина.

Популярною ця утопія стала за часів Перебудови. Але комунізм завалився, а щастя не прийшло. Росіяни вирішили, що їх ошукали. Вони відмовилися від імперського статусу, а життя, як у міфічному "західному раю", не отримали. Тоді виникла нова утопія — реваншу. Будемо знову наддержавою і всіх нагнемо.

Ця агресивна і небезпечна утопія керує зовнішньою політикою Росії. Однак її популярність падає. Формується нова опозиційна: "прекрасна Росія майбутнього". Дзеркальна тій, що була під час Перебудови. Тільки тепер перешкодою для щасливого життя, "як на Заході", вважають не комуністичний лад, а режим злодіїв.

За цією утопією майбутнє. Вона формуватиме громадські очікування. Добре, що спрямована на внутрішні, а не зовнішні цілі. Якщо її прихильники прийдуть до влади, Росія відмовиться від путінського курсу на війну.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовиться від путінського курсу на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути