Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 00:50

"Росія готується до воєнної операції в Сирії"

Росія виходить з угоди про покарання за злочини у міжнародних збройних конфліктах. Президент РФ 67-річний Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми законопроект, за яким Москва не визнаватиме рішень Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права.

Комісію створили 1977 року, відповідно до Женевської конвенції. Стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. СРСР ратифікував документ 1989-го.

"У Москві паніка. Як мінімум, розуміння потенційної відповідальності за злочини й агресію проти іноземних держав. Тому вирішили, що подальше визнання компетенції комісії буде недоцільним", — написав у "Фейсбуку" заступник міністра закордонних справ України 50-річний Сергій Кислиця.

— Зараз увага Кремля частково перемкнулася з України на Сирію. Там із кожним днем стає гарячіше, — каже політолог Олександр Кочетков, 63 роки.

— Військові сили Туреччини атакують курдські райони. Американці залишають свої позиції. У Сирії є регулярні російські війська та їхні найманці. Москва вважає, що ситуація там може загостритися ще. Імовірно, готується до операції. Вирішила підстрахуватися й відмовитися визнавати рішення Міжнародної комісії. До Сирії зараз прикута увага світу. Там мають інтереси США та їхні європейські партнери. Можуть ініціювати розслідування російської діяльності у регіоні. У перспективі таке може бути щодо Донбасу — після звільнення територій.

Зараз ви читаєте новину «"Росія готується до воєнної операції в Сирії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути