середа, 18 листопада 2009 18:05

Противсіх найбільше допоможе Януковичу

Противсіх найбільше допоможе Януковичу

Кандидатом у президенти України зареєструвався чоловік з інтригуючим прізвищем Противсіх. Окрім цього одразу ж привернули увагу три факти. По-перше, нове прізвище Василь Гуменюк отримав напередодні передвиборної кампанії. По-друге, цей житель Івано-Франківська легко розпрощався із заставою в 2,5 млн грн, хоча шанси перемогти надзвичайно низькі. Про джерела надходження грошей Противсіх не дав зрозумілої відповіді. По-третє, він якось непереконливо поводить себе перед телекамерами. Людина, яка зібралася в президенти й витрачає такі кошти, не випромінює жодного бажання боротися. Такі деталі дають підстави припускати, що цей персонаж є технічним кандидатом. Треба лише розібратися: він чийсь інструмент у виборах глави держави або лідер нового проекту на наступних парламентських перегонах.

Позиція "мені все набридло" доволі популярна в суспільстві. Абсолютна більшість таких людей просто не йде на вибори. Найсвідоміші з них приходять, щоб проголосувати у графі "проти всіх". Загалом, тих, хто ігнорує вибори, в Україні стабільно близько 30%. Третина виборців — непоганий шмат електорального пирога. Противсіх і його команда, можливо, планують розворушити скептичних громадян своєю оригінальністю. Якщо бодай десята частина їх проголосує — от і 3 прохідних відсотки до Верховної Ради.

Утім, неординарне прізвище Противсіх забезпечило лише початковий інтерес  виборців. Далі має бути активна та навіть трохи скандальна кампанія, яскрава й переконлива позиція — чому я став Противсіхом. Цього ж поки що не спостерігаємо. На самодостатній парламентський проект кандидат відверто не тягне. Складається враження, що місія його закінчиться із президентською кампанією.

Цей житель Івано-Франківська легко розпрощався із заставою в 2,5 мільйона  гривень

Яке ж завдання Противсіха у президентських виборах? Для цього треба проаналізувати, хто переважно входитиме до групи найактивніших виборців "мені все набридло, я проти всіх". Це, зазвичай, колишні прихильники "помаранчевих". Ті, хто вже не вірить ні Ющенку, ні Тимошенко, ні Яценюку, ні Гриценку... За Януковича такі виборці не проголосують через стійкі стереотипи. Тігіпку й Литвину вони не вірять, бо ці двоє для них представники епохи Кучми.

Схоже, Василь Противсіх повинен максимально попрацювати в ролі стерв"ятника "помаранчевого" електорату та посилити його песимістичні настрої. Очевидно, цей кандидат — вигадка Партії регіонів. Він має переконати якомога більшу кількість розчарованих "помаранчевих" виборців не вірити своїм лідерам і без докорів сумління проголосувати проти всіх них, а ще краще — не прийти на вибори.

І ще один символічний факт. Противсіх — представник Галичини. За задумом технологів, він має слугувати прикладом для інших.

Зараз ви читаєте новину «Противсіх найбільше допоможе Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути