Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 00:10

Порошенку підсунули проросійських блогерів

Зустріч Петра Порошенка з блогерами (люди, які пишуть статті в соціальних мережах, що мають розголос. — ГПУ) 9 березня відбулася не з ініціативи президента. Організатором виступив його радник Юрій Бірюков (бізнесмен, 2014-го створив групу волонтерів "Крила Фенікса". — ГПУ).

Він підібрав 16 публіцистів. Ідея непогана. Частина оточення президента, зокрема і сам Бірюков, добре розуміють — в інформаційному полі Порошенко представлений досить негативно. За теперішньої ситуації його шанси на другий термін — нульові. Хоча президент не до кінця це усвідомлює. І сподівається на переобрання.

Ідея зустрічі полягала в тому, щоб допомогти Петрові Олексійовичу зрозуміти — в нього є серйозні проблеми. І запропонувати їх вирішення. А також налагодити постійний зв'язок із провладними, однак формально незалежними дописувачами. Щоб президент сам регулярно закидав їм певні міркування, обминаючи бюрократичні перешкоди. А вони несли б їх у народні маси.

Але блогерів підібрали погано. Одна справа — діалог президента з тими, які готові конструктивно критикувати. Такий підхід міг бути ефективний. Але ж запросили відвертих підлабузників, які відкрито агітують за владу. Та ще й за стандартами Росії. У нашому соціумі таке "прославлєніє батюшкі царя", відверте цілування йому дупи й відмова помічати будь-які проблеми, сприймається негативно й іронічно.

13 із 16 учасників ведуть свої блоги винятково російською мовою. Як казав кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов: "Совпадение? Не думаю". Стиль "прославлєніє царя-батюшки" притаманний РФ. І логічно, що в російськомовному середовищі таких людей більше. У декого із запрошених — заплямована репутація. Порошенко про це знати не міг. Він не перевіряв, кого до нього привели. А це, зокрема, був діяч Антимайдану, російський націоналіст Олександр Нойнец.

Блогери підготували свої репортажі. Одночасно вийшли 16 текстів у стилі "царь-батюшка, дозволь тобі попку поцілувати". А Ігор Бігдан написав, що сподівався на гроші від Адміністрації президента, однак не отримав їх. Далі блогери ще й пересварилися між собою. З'ясовували, хто краще зрозумів президента.

Хтось хотів зробити Петрові Олексійовичу добро. Але дуже йому нашкодив.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку підсунули проросійських блогерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути