пʼятниця, 22 вересня 2017 06:20

Політики прагнуть повернути контроль над Нафтогазом

Останні незалежні члени наглядової ради "Нафтогаз України" Пол Ворвік і Маркус Річардс пішли у відставку. Уряд згортає реформу корпоративного управління — зростає політичне втручання в роботу компанії, кажуть вони.

Наглядову раду сформували у травні торік. До неї ввійшли троє громадян Великої Британії з досвідом роботи в нафтогазовому секторі — Маркус Річардс, Чарльз Проктор і Пол Уорвік, від Кабміну — Юлія Ковалів, від Адміністрації президента — Володимир Демчишин.

Проктор на початку вересня повідомив, що залишить компанію до кінця місяця. Юлія Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень у квітні.

"До реформ Нафтогаз майже збанкрутував країну, — написав економіст 45-річний Тимофій Милованов у "Фейс­буку". — Великі державні підприємства завжди будуть у полі зору корупціонерів через грошові потоки. Необхідне прозоре, сильне корпоративне управління".

"Нафтогаз став прибутковим, у нього з'явилися гроші. Тепер українські політики казатимуть, що за компанією потрібен контроль. Тобто потоки наповнилися, і на них треба сісти. Терміново, бо вибори не за горами — потрібно наповнювати каси", — коментує інвестиційний банкір Сергій Фурса, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «Політики прагнуть повернути контроль над Нафтогазом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути