четвер, 18 вересня 2008 19:31

Політичний безлад позначився на ВВП

 

Експерт з економічних питань Віктор Лисицький, 63 роки, говорить, що зниження темпів росту валового внутрішнього продукту — це результат політичного "бєдламу". Два роки поспіль відсутня системна робота із законодавством. Особливо у частині, яка формує правила поведінки бізнесу.

— Економіка України здатна давати 10–12 відсотків зростання ВВП щорічно, — каже експерт. — І не рік-два, а 10 років поспіль. Але цього не відбувається, бо немає головного — політичної стабільності. 2005-го така ситуація вже призводила до різкого спаду ВВП. Тоді була повна невизначеність, куди йтиме бізнес і як змінюватимуться правила його роботи. Від того різко впала інвестиційна привабливість України.

Аби щороку валовий продукт зростав не менш ніж на 10%, насамперед слід удосконалювати загальні умови ведення бізнесу, вважає Лисицький:

— І для тих, хто торгує, й для тих, хто виробляє. Поки що ж за 17 років навіть не розробили стратегію соціально-економічного розвитку країни.

Зараз ви читаєте новину «Політичний безлад позначився на ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути