пʼятниця, 19 липня 2019 05:50

"Доки проукраїнські сили б'ються за булаву — перемагають вороги"

Автор: ФОТО надане ПРЕС-СЛУЖБОЮ ІРИНИ ВАННИКОВОЇ
  Кандидат у нардепи Ірина Ванникова провела дебати з опонентами по виборчому округу
Кандидат у нардепи Ірина Ванникова провела дебати з опонентами по виборчому округу

Кандидат у народні депутати 42-річна Ірина Ванникова викликала на публічні дебати своїх опонентів по ­196-му виборчому округу. На Черкащині ще жоден мажоритарник не влаштовував подібні проекти.

Дебати провели в Каневі, Катеринополі, Корсуні-Шевченківському та Городищі. Виборці могли поспілкуватися й поставити запитання.

— Я йду в парламент, щоб припинити недолугу практику, коли один раз на п'ять років одні проголосували, інші обралися, і забули одне про одного. Виборець далі вариться у своїх проблемах, а народний обранець навіть не ходить на сесії Верховної Ради, — каже Ірина Ванникова. — Бути народним депутатом від округу — це тяжка щоденна праця над законопроектами, що покращать життя виборців. Це робота в сесійній залі, виступи з трибуни, лобіювання інтересів округу в тісній співпраці з громадами й обов'язковий звіт перед людьми після закінчення кожного засідання парламенту.

За два роки громадської ­діяльності на Черкащині, я знаю про проблеми, що хвилюють людей у селах і містах. Ми давно співпрацюємо по багатьох питаннях із місцевою владою та бізнесом. Ця спів­праця дає свій результат у підтримці громад, розвитку інфраструктури, допомоги школам, ФАПам, амбулаторіям, соціально незахищеним людям.

Мета Ірини Ванникової — системно змінити владу. Аби в парламенті були політики, для яких важливий добробут українців.

— Причина багатьох бід лежить у самій державній системі та її неспроможності реагувати на виклики, що стоять перед Україною та її громадянами. Жодні реформи не будуть реалізовані на користь людини, доки працюють старі корумповані чиновники. Не варто дозволяти бездіяльним депутатам обдурити людей підкупом, — продовжує Ванникова. — Моє покоління формувалося за часів незалежності, тому патріотизм і збереження державності — принципові цінності, через які ми не переступимо за жодних обставин. Я із сільської родини вчителів, добивалася в житті всього сама, і готова працювати заради майбутнього в незалежній Україні.

Кандидат у народні депутати наголошує, що нинішні парламентські вибори — це ще й політична війна між проросійськими й українськими державницькими силами.

— Сьогодні кожен патріот у новій Раді буде на вагу золота. Реваншисти не приховують намірів захопити владу, націлилися на спікерське крісло. Вони йдуть туди не лише в рядах "опоблоківців", а й через інші партії та мажоритарку. На нашому округу теж розгорнувся цей двобій, — додає Ванникова.

— Як один із лідерів виборчих перегонів усвідомлюю свою подвійну відповідальність перед патріотами Черкащини в боротьбі з реваншем. Особливо перед кандидатами, які знімаються з перегонів, щоб не змарнувати голоси. Бо, доки про­українські сили б'ються за булаву — завжди перемагають вороги України. Так було на початку XX століття, коли Симон Петлюра воював із Павлом Скоропадським, а Нестор Махно — з ними обома. Так було з Народним рухом України, коли потужна патріотична партія розсварилася між собою. Я готова відстоювати державність і незалежність України. Тому закликаю інших кандидатів не повторювати давню помилку українців і не ставити свої амбіції вище державних інтересів.

— До цієї теми влучними є слова громадського активіста й ветерана війни на Донбасі Олега Собченка: "Коли пакет "града" падає на село, то однаково горять хати і патріотів, і прихильників ідеї "русского мира", і тих, хто не пішов голосувати. Ми загралися в демократію так, що це можуть стати останні демократичні вибори, якщо Росія переможе". Він зняв свою кандидатуру з виборів до парламенту, щоб не було реваншу, — каже Ірина Ванникова.

Зараз ви читаєте новину «"Доки проукраїнські сили б'ються за булаву — перемагають вороги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути