вівторок, 31 жовтня 2017 07:05

Петро Порошенко знову став мільярдером

Президент 52-річний Петро Порошенко повернув собі статус мільярдера — вперше за останні чотири роки. Рейтинг "100 найбагатших українців" 27 жовтня опублікував журнал "Новое время". Сумарні статки всіх його учасників — $26,7 млрд. Це на 33% більше, ніж торік.

"Національна економіка все ще сконцентрована в руках невеликої групи осіб", — пише журнал.

Рейтинг очолив олігарх Рінат Ахметов зі статками в $6,9 млрд. Друге і третє місця посіли Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго. Мають приблизно по $1,4 млрд. Петро Порошенко — на п'ятому місці з $1 млрд. Його у списку випередив нардеп-"опоблоківець" Вадим Новинський — $1,2 млрд.

Петро Порошенко під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. У січні торік передав корпорацію "Рошен" до "сліпого трасту" — це вид довірчого управління активами.

— Президент повинен жити тільки державними інтересами. Інакше нічого позитивного для країни не буде, — каже філософ 62-річний Ігор Лосєв. — Не таких лідерів вимагає сучасний момент історії.

— Свої статки нарощували всі українські очільники. Вони приходять до влади, щоб просувати свої інтереси, — говорить блогер 33-річний Денис Казанський. — На жаль, суспільство це сприймає. Люди завжди голосують за багатих, підтримуючи олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Петро Порошенко знову став мільярдером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути