вівторок, 19 березня 2019 06:50

Нове озброєння має бути без російських запчастин

— Скажу для тих, хто кричить про потребу знищити страшні схеми завозу контрабандою з Росії деталей: новітні українські ракети зроблені й через те, що оборонпром закупив подібним чином частину виробів, — говорить генпрокурор України 54-річний Юрій Луценко 13 березня під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розкрадання в оборонній сфері.

ФСБ минулого тижня (після оприлюднення журналістського розслідування. — ГПУ) перекрила всі відомі нам схеми перевезень, — додає.

— Саме корупційні схеми в оборонно-промисловому комплексі зберігають залежність Збройних сил України від країни-агресора як постачальника запчастин, — розповідає військовий експерт Олег Жданов, 52 роки, сайту "Апостроф".

— Усе озброєння за новими розробками можемо робити без російських запчастин, купувати на міжнародному ринку потрібні деталі та технології, — каже військовий експерт Михайло Самусь, 46 років.

До радянської ж техніки складніше знайти деталі, а масштабно модернізувати не маємо ресурсів. Російський двигун до бойової машини піхоти випуску 1970-х умовно коштує 50 тисяч доларів, а повна модернізація — потягне на мільйон. Цей процес варто запустити, але він не дасть моментального результату. Паралельно з ремонтом старої техніки треба збільшувати відсоток модернізованої.

Зараз ви читаєте новину «Нове озброєння має бути без російських запчастин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути