Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 18:27

Невтручання держави сприяє збагаченню мільйонерів

 

За версією журналу "Фокус", 130 найбагатших людей України разом мають статок понад $100 млрд. Серед них 20 мільярдерів, рік тому було 10.

17 багатіїв — чинні депутати Верховної Ради: 12 від Партії регіонів, чотири від БЮТу, один  від НУ-НС. Трохи не дотягує до мільярда мер Києва Леонід Черновецький — $990 млн. Він посів 22-ге місце.

У цьогорічному списку є дві жінки: народний депутат від БЮТу, співзасновниця "Луганськхолоду" Наталія Королевська на 93-й сходинці — $243 млн та генеральний директор  "Борщагівського хімфармзаводу" Людмила Безпалько — на 99-й із $216 млн.

Усі учасники списку за останній рік збільшили свій капітал. Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський, 60 років, пояснює це зростанням капіталізації економіки України. Усі активи дорожчають. Це відбувається не стільки за рахунок покращання роботи економіки, скільки завдяки незначному втручанню держави в бізнес.

Чимало учасників рейтингу збільшили свої статки завдяки вдалим операціям. Наприклад, Віктор Пінчук, продавши "Укрсоцбанк".

— Для капіталовкладень був доволі сприятливий клімат, — продовжує Михайло Погребинський. — Навіть політичні негаразди цьому не завадили. Але за останні місяць-два ситуація погіршилася.

Зараз ви читаєте новину «Невтручання держави сприяє збагаченню мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути