середа, 07 травня 2008 17:41

Наша промисловість не встигає задовольняти попит на товари

 

Купівельна спроможність населення зростає швидше, ніж продуктивність праці — так пояснює значну частку імпорту на внутрішньоукраїнському ринку президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло, 37 років.

— Вітчизняна промисловість не встигає задовольняти попит населення на товари, — зауважує він. — Тому й частка імпортної продукції на нашому внутрішньому ринку зростає. Вона ще швидше збільшуватиметься після вступу України до Світової організації торгівлі.

Таке засилля імпорту експерт вважає негативним:

— Якщо товар зроблено в Україні, то люди отримали тут за це зарплату. Саме до українського бюджету сплачені податки. Під час виробництва використали національні ресурси. Коли ж ми імпортуємо товар, то цим створюємо робочі місця за кордоном, а не в себе.

Водночас старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газіззулін, 27 років, каже, що збільшення імпорту вітчизняній економіці не загрожує.

— Доходи українців зростають, споживач стає вибагливішим, — пояснює він. — Там, де ми не є конкурентоспроможними, люди мають змогу купити імпортну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Наша промисловість не встигає задовольняти попит на товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути