Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 01:30

Напередодні нехай добре виспиться

— Діти підходять до навчання розслаблено, — розповідає 23-річна Лілія Роїк, психолог львівської школи №35. — Мовляв, усе буде, як і в попередні роки. Лише у випускних класах треба трохи напружитись. А тут раптом виявилося, що будуть екзамени. Звичайно, це стресова ситуація. Для школярів, для вчителів і для батьків.

Батькам психолог радить не робити з іспитів чогось надзвичайного.

— Зрештою, екзамени дисциплінують дітей, — додає. — У силах батьків послабити напруження. По-перше, не треба налаштовувати дитину лише на високий бал. Краще підбадьорити, розказати історію зі свого шкільного життя. По-друге, простежте, щоби школяр не перевтомлювався. А напередодні іспитів нехай більше погуляє та добре виспиться. Не треба критикувати дитину за оцінку. Це може відбити охоту до навчання та вселити в неї ще більший страх.

Лілія Роїк вважає, що з щорічними підсумковими випробуваннями учням буде легше підготуватися до випускних іспитів та зовнішнього незалежного оцінювання.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні нехай добре виспиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути