середа, 23 травня 2007 16:02

Найнебезпечнішими є "спальні райони"

 

Заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха, 56 років, наголошує, що в Україні та Європі небезпечні для людей місця різні.

— У Західній Європі найбільше випадків пограбувань та насильства фіксують у публічних місцях, — коментує соціолог. — Тобто такі злочини не є характерними для районів масового проживання громадян. В Україні навпаки — небезпечно саме у так званих спальних районах. Рівень безпеки в публічних місцях вищий, ніж у європейців.

Євген Головаха пояснює це тим, що в Україні в місцях масового проживання людей не налагоджена як слід система особистої безпеки. На людину можуть напасти і просто в під"їзді будинку.

Проте в будь-якому разі рівень особистої безпеки в Україні не найгірший. Наприклад, ще менший рівень безпеки в Словаччині, Угорщині та Чехії.

— Не дивно, — вважає Євген Головаха. — Ці країни тільки нещодавно приєдналися до Євросоюзу. Вони мають схоже історичне минуле з Україною. У них такі самі проблеми — соціальна нестабільність та незахищеність. Відповідно, й систему особистої безпеки там також не налагоджено.

Зараз ви читаєте новину «Найнебезпечнішими є "спальні райони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути