Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2019 05:35

"Ми наростимо військову потужність до рівня сильних армій світу"

Автор: ОЛЕКСАНДР ПРОКОПЕНКО
  Юлія Тимошенко підписала зобов’язання кандидата у президенти перед громадянами України про те, що вона виконуватиме програму ”Новий курс України”
Юлія Тимошенко підписала зобов’язання кандидата у президенти перед громадянами України про те, що вона виконуватиме програму ”Новий курс України”

Вступ до НАТО допоможе Україні отримати захист від зовнішнього ворога, говорять провідні експерти. Однак НАТО — це, найперше, стандарти. А до них країна ще не готова.

Наступний президент може змінити ситуацію. Фракція Юлії Тимошенко у Верховній Раді нещодавно одностайно проголосувала за зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на членство України в ЄС та НАТО. Цьому передувало багато подій.

Обговорюючи вступ України в НАТО, Тимошенко наголосила, що Україна "потребує такої спільної глобальної системи безпеки, якою є НАТО".

— На посаді прем'єр-міністра України я підписала звернення про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО. І вважаю, що якби ми під час відмови від ядерної зброї вступили в НАТО, то сьогодні війни не було б. Ми змогли б зберегти цілісність кордонів, — наголосила Юлія Тимошенко.

Водночас політик акцентувала, що Україна досі не отримала чіткого розуміння перспектив вступу до НАТО і ЄС, а тому "не можна стояти на зупинці, а слід із залученням власних ресурсів і сил будувати країну".

— Ми повинні покладатися на власні сили, будувати свою систему захисту, зміцнювати армію, вести дипломатичні переговори і повертатися до виконання гарантій Будапештського меморандуму, — вважає лідер "Батьківщини".

4 вересня торік Юлія Тимошенко підписала Меморандум щодо незмінності курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

А 30 жовтня — ініціювала безпековий форум (Національний форум "Нова стратегія миру та безпеки". — ГПУ), щоб із сотнями провідних експертів країни віднайти шляхи повернення миру в Україну. Одним із найважливіших кроків до цього учасники визначили побудову сучасної сильної української армії. Такою вона стане, коли відповідатиме всім стандартам НАТО з подальшою інтеграцією у цей світовий безпековий та миротворчий блок.

— Наша безпека — в НАТО, а мирне і заможне майбутнє — в Європейському Союзі, — сказала тоді Юлія Тимошенко.

Окрім того, вона розгорнула масштабну кампанію підтримки членства України у ЄС і НАТО і прописала у програмному передвиборчому документі "Новий курс України" окремий розділ — "Вступ України до НАТО". Тимошенко по­обіцяла:­

— Ми проведемо повну модернізацію Збройних сил України за стандартами НАТО та наростимо військову потужність до рівня сильних армій світу. Нам завжди буде потрібна сильна армія як фактор стабільності та аргумент, який нагадує, що з інтересами України треба рахуватися.

Нещодавно Юлія Тимошенко підписала зобов'язання кандидата у президенти перед громадянами України про те, що вона виконуватиме "Новий курс України".

Тому перед голосуванням радимо ознайомитися з програмою кожного кандидата. Адже 31 березня ми вибиратимемо — як країна житиме наступні п'ять років і коли у нас настане мир.

Зараз ви читаєте новину «"Ми наростимо військову потужність до рівня сильних армій світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути