Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2006 17:49

Менша кількість розлучень на заході — заслуга церкви

Українці нині несерйозно ставляться до шлюбу. Так вважає директор міжнародного гуманітарного центру "Розрада", психолог Валентина Бондаровська, 67 років.

— В українському суспільстві сьогодні відсутній культ сім"ї, — каже вона. — Сім"я не розглядається як серйозний союз для виховання дітей та взаємної підтримки. Часто люди збираються одружитися, але не знають, де будуть жити, на які кошти, як розподілятимуть обов"язки, які цінності передадуть дитині.

У той же час президент України Віктор Ющенко в радіозверненні з нагоди Дня матері та Дня сім"ї повідомив, що з жовтня 2005 року вперше за десять років в Україні кількість взятих шлюбів збільшилася на 20,4%.

— На збільшення кількості шлюбів в Україні та на зменшення розлучень впливає релігійний фактор, — стверджує директор Інституту родини та подружнього життя Юрій Підлісний, 34 роки. — Люди серйозніше ставляться до шлюбу внаслідок релігійних переконань.

Менша кількість розлучень на Заході України — це заслуга церкви, каже він.

— Центр, південь та схід колись найбільше постраждали від комуністичного режиму. Там процвітав атеїзм. На заході ж церква зберігала вплив, навіть перебуваючи в підпіллі.

Те ж, що більшість сімей обмежуються лише однією дитиною.

Юрій Підлісний пояснює зростання споживацьких настроїв в українському суспільстві.

— Дитину дедалі більше сприймають як зайвий клопіт. Народження немовляти перешкоджає декому купити машину, квартиру, нові меблі, поїхати на відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Менша кількість розлучень на заході — заслуга церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути