Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 16:45

Люди у ДТП гинуть через порушення правил і незнання їх

 

Велику кількість смертельних випадків на українських дорогах голова криворізького відділення Асоціації автомобілістів України Сергій Браганець, 52 роки, пояснює  відсутністю контролю ситуації з боку української влади.

— Після того, як кілька років тому син президента Андрій Ющенко потрапив у ДТП, глава держави видав указ про ліквідацію Державтоінспекції, — нагадує він. — Відтоді її робота повністю розвалена. Ніхто не контролює поведінку автомобілістів. Водії постійно порушують правила дорожнього руху, утворюючи суцільний хаос.

Сергій Браганець звертає увагу на відсутність чітких та зрозумілих правил дорожнього руху:

— Вони неоднозначні, — веде далі. — Деякі взагалі змінили на гірше. Наприклад, раніше було дозволено вмикати протитуманні фари лише в особливих випадках — тепер можна практично завжди. От і виходить, що часто ввечері на авто світяться чотири фари. Іншим водіям засліплює очі.

Крім того, порушують правила дорожнього руху і пішоходи.

— Мало того, що часто немає пішохідних переходів у потрібних місцях, — каже Браганець. — Люди ще й не вміють правильно переходити вулицю. Тому й так багато нещасних випадків.

Автомобіліст упевнений, що ситуацію можна покращити шляхом поновлення функцій ДАІ.

— А штрафи підвищувати не потрібно, це не допоможе, — вважає він. — Ще в дитячому садку та школі треба викладати правила дорожнього руху. Зараз ані дитина, ані пенсіонер їх не знають.

Зараз ви читаєте новину «Люди у ДТП гинуть через порушення правил і незнання їх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути