пʼятниця, 15 лютого 2019 00:45

Людей роблять нещасними новини, а не жахлива реальність

У 2010 році голод вбив мільйон осіб. Ожиріння – 3 мільйони. 5 років тому від недоїдання страждали 850 мільйонів людей. Від зайвої ваги – 2 мільярди.

Бабусин рецепт лікування застуди – гаряче молоко і мед – безнадійно застарів. Ослабленому організму треба було дати достатньо енергії, щоб він впорався з недугою. Але браку калорій більше немає. Наявний їхній надлишок. І перемагати застуду логічніше за допомогою ліків.

Хвороби, що викошували країни і континенти – в минулому. Нас не прищеплюють проти віспи, бо перемогли її ще у 1979 році. Вакцини і ліки позбавили слово "епідемія" жахливого звучання. Помираємо від онкології і серцево-судинних хвороб, до яких наші предки не доживали.

Людство встигло перемогти і насильство. В аграрних суспільствах війни і злочинність забирали 15 відсотків популяції. В ХХ столітті – лише 5.

Перенесіть у нашу реальність на машині часу вашого предка з XV століття – і він вирішить, що опинився в найкращому зі світів. Доти, доки ви не включите йому випуск новин.

У нашому світі стало більше не насильства і смертей, а прямого ефіру. Навіть страх перед тероризмом – результат нашої медіа-реальності. У 2010 році тероризм забрав менше 8 тисяч життів. А 1,5 мільйона гине від діабету. Ми боїмося ІДІЛ і Аль-Каїду, хоча цукор небезпечніший. Просто в Ісламської держави кращий піар. У новинах глядачів годують панікою та істерикою. Бо найкраще продаються страхи і неврози.

300 років тому для відчуття щастя потрібно було вдосталь поїсти. Сьогодні – виграти мільйон у лотерею.

Раніше людство жило з відчуттям, що сьогодні – це недосконале завтра. Тепер нас переконують, що це зіпсоване вчора. І ми боїмося завтрашнього дня. Любимо народну медицину, забуваючи, що вона – продукт тієї епохи, коли пеніцилін ще не винайшли. Відмахуємося від науки, хоча вона дозволила нам дожити до повноліття.

Зараз ви читаєте новину «Людей роблять нещасними новини, а не жахлива реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути