вівторок, 23 жовтня 2018 07:25

Кремль у паніці через віддалення України

Державна дума РФ залякує росіян і жителів окупованих територій Донбасу "наростанням військової загрози" з боку України. Погрожує "адекватно відповісти" на спроби наступу. Заяву опублікували на сайті парламенту.

Російські депутати назвали "неонацистською ходою" заходи на честь українських військових 14 жовтня — у День захисника. Поскаржилися на створення Помісної церкви в Україні. Згадали новий український закон про освіту, розрив Договору про дружбу з РФ. Звинуватили Київ у зриві Мінських угод.

— На Донбасі немає жодного посилення бойових дій. Осіннє загострення є лише в головах російського керівництва. Ховаються за свій ядерний потенціал і прямо погрожують Україні, — каже секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, 54 роки. — Ці погрози викликають не страх, а презирство. Однією з причин цих волань є руйнація сподівань на можливу перемогу проросійських сил на наших президентських і парламентських виборах.

— Проговорили всі нісенітниці, які були на російському телебаченні з 2014 року, — каже політичний аналітик 43-річний Кирило Сазонов. — Приводом для цього стало засідання ради безпеки РФ через надання Українській православній церкві автокефалії (відбулося 13 жовтня після оголошення Константинопольським патріархатом надання Україні томосу. — ГПУ). Бояться, що Російська православна церква втратить позиції в нашій країні. Дуже розраховували на цю структуру. Але надії не справдилися. Крім того, стає менше російської мови на телебаченні. Вони — в паніці. Однак Кремль зайняв вичікувальну позицію, боїться подовження санкцій. У Європі в цьому питанні Москву не підтримує ніхто, крім прем'єра Італії Джузеппе Конте.

РФ чекає результатів президентських і парламентських виборів в Україні (відбудуться 31 березні і 27 жовтня 2019 року відповідно. — ГПУ). Якщо до влади прийдуть лояльні до Москви сили, їх можна буде схилити до російського сценарію. Серйозного наступу до виборів не буде. Такі заяви розраховані на внутрішнього споживача і українських ватників. Кремль показує свою реакцію на віддалення України. Промовчати тут він не може.

Зараз ви читаєте новину «Кремль у паніці через віддалення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути