Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 15:32

Корені тероризму лежать в історії

 

В Україні немає підґрунття для домашнього тероризму, вважає директор Центру міжнародної безпеки та стратегічних студій Олександр Гончаренко, 59 років.

— У нас, на відміну від країн Європейського Союзу, зовсім інша національна ментальність, культура, історія та специфіка життя, — говорить експерт. — Якщо й існують певні терористичні прояви, то вони походять від нашого північного сусіда.

Проблема тероризму — надзвичайно складна, її корені слід шукати в історії, — вважає політолог Леонід Тупчієнко, 67 років.

— Основна причина виникнення тероризму незалежно від країни — розходження конкретної політики з ментальністю та традиціями того чи іншого народу, — пояснює він. — Тероризм з"являється, коли пробують зламати вкорінену в народ свідомість. Історія знає багато таких прикладів — роки фашизму, сталінізму.

На думку Тупчієнка, Україна не застрахована від проявів тероризму. Тому питання, чи готова вона їм протистояти, через якийсь час може стати актуальним.

Зараз ви читаєте новину «Корені тероризму лежать в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути