Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 16:05

Києву заважає тіньова економіка

 

Столиця України займає 166-те місце в рейтингу міст світу за рівнем життя. Його щороку складає міжнародне консалтингове агентство "Мерсер Х"юман Ресорс Консалтінґ".

Цього разу міста оцінювалися за десятьма категоріями, до яких увійшли 39 факторів. Серед них — політика, економіка, екологія, соціальна сфера, особиста безпека, здоров"я, освіта, транспорт, комунальне обслуговування. За основу експерти взяли місто Нью-Йорк, рейтинг якого визначається як 100. Усі інші міста можуть бути кращими або гіршими за нього.

Політолог Леонід Тупчієнко, 65 років, каже, що Київ міг би зайняти в цьому рейтингу вищу позицію. Але заважає тіньова економіка.

— За кордоном отримують лише так звану зовнішню інформацію про нашу країну, — коментує політолог. — У нас же половина економіки перебуває в тіні. Виходить, що світові ми надаємо про себе необ"єктивну інформацію.

Утім, на думку Леоніда Тупчієнка, українці мають тішитися з того, що взагалі потрапили до рейтингу.

— Це свідчить про те, що Київ — один із центрів ділового життя, — зазначає він. — Тут зосереджено великі капітали. Проте рівень життя — це не тільки гроші. Це — сукупність багатьох компонентів, у тому числі забезпечення людям можливості реалізувати свій творчий потенціал. Якби це враховувалося, ми опинилися б на більш високому щаблі.

На останньому місці — столиця Іраку Багдад.

— Це — закономірно, адже Багдад — зруйноване місто, де постійно гине величезна кількість людей, — нагадує Леонід Тупчієнко. — Щодня однією з головних статей видатків місцевих жителів є домовини та поховання жертв.

Зараз ви читаєте новину «Києву заважає тіньова економіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути