пʼятниця, 25 березня 2011 00:00

Головне свято країни поставили на третє місце

 

Найважливішими ювілейними і пам'ятними датами 2011-го українці вважають 70-річчя початку Великої Вітчизняної  війни, 25-річчя катастрофи на Чорнобильській АЕС та 20-річчя Незалежності. Такі дані опитування, яке на початку березня провела компанія "Рісерч енд брендинг груп".

— Влада програмує народ дивитися у минуле, — зазначає професор економіки і соціології 74-річний Юрій Саєнко. — За 20 років незалежності люди не побачили перспективних моделей життя. Тому головне державне свято проголошення Незалежності вони ставлять на третє місце. Його належно шанують тільки у західному регіоні. А що далі на Південь і Схід, то більше "совків", для яких важливіший політ Юрія Гагаріна у космос. Вони не розуміють, що чим більше житимуть минулим, тим далі від них буде майбутнє. Відмінність у менталітетах східних і західних українців пов'язана з різним історичним досвідом. Вона зберігатиметься, доки не сформують просту і зрозумілу для всіх національну ідею.

Щодо дня початку Великої Вітчизняної війни, то швидше за все він асоціюється із Днем Перемоги, який для старших поколінь є святом "зі сльозами на очах". Про непозначене у календарі 22 червня зазвичай згадують лише ті, хто воював. Та й відзначати цю дату треба так само, як чорнобильський день.

Зараз ви читаєте новину «Головне свято країни поставили на третє місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути