Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2020 00:10

"Головне, щоб у нас не забрали зброї"

Упродовж першого дня перемир'я збройні формування РФ тричі порушували режим припинення вогню, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил. Офіс президента України вважає, що режим тиші працює. "Поодинокі обстріли — це поширені випадки в будь-якій зоні воєнних дій", — заявили в пресслужбі глави держави.

— До кожного перемир'я ми ставимося спокійно. Нових інструкцій особовому складу не давали, — каже Ірина Рибакова з 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", що перебуває у зоні ООС. — А бойовики напередодні провели репетицію перемир'я. Увечері 26 липня обстріляли наші позиції з боку Бахмутки. Били прицільно з бойової машини піхоти, підствольних гранатометів. Аби їх заспокоїти, українські воїни відкрили вогонь із кулеметів. І до цього перемир'я наші бійці стріляли у відповідь лише за наказом, ніколи — за власною ініціативою. Тож у цьому плані нічого не змінилося.

У перші години перемир'я бойовики гатили з гранатометів. Це були неприцільні постріли, тому вогонь у відповідь не відкривали. Ми їх не боїмося. Головне, щоб у нас не забрали зброї.

— Завдання армії — відвойовувати території. Але ми мовчимо, бо розуміємо, що й політики мають робити свою справу, — каже полковник В'ячеслав Власенко, командир 46-ї окремої штурмової бригади "Донбас". — Заборона на застосування літальних пристроїв для нас не критична. Розташування, кількість, зброя противника — це нам і так відомо.

Зараз ви читаєте новину «"Головне, щоб у нас не забрали зброї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути