Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Фінансова криза у США не зачепить українську страхову компанію ALICO

Українська "дочка" американської страхової компанії American Life Insurance Company —  ALICO виконує всі обов"язки перед клієнтами. Фінансова криза, що охопила економіку США на це не матиме жодного впливу.

Хоч як це дивно, але свідченням того, що страхова компанія ALICO на українському ринку всерйоз і надовго — її нинішня збитковість.

— Якби ми хотіли якнайшвидше заробити, то не планували б збитковості, — каже Андрій Пікула, голова правління компанії ALICO AIG Life в Україні. — На відміну від фірм-одноденок, для яких головне — швидкий прибуток, у нас є стратегічний план. За кілька років ми отримаємо перші прибутки, а нині все вкладаємо у розвиток та у задоволення потреб клієнтів. Наприклад, медичні обстеження вони проходять у сучасних клініках за рахунок компанії. Таким чином, клієнти мають гарантії того, що ми виконаємо всі свої зобов"язання.

Не зачепить компанію й американська фінансова криза. Всі договори з клієнтами ALICO укладає згідно з українськими законами. Адже компанії групи AIG у всьому світі є незалежними юридичними особами, діяльність яких регулює тільки національне законодавство. Тому криза на фінансовому ринку іншої держави не впливає на здатність української компанії виконувати свої зобов"язання перед власниками страхових полісів.

Закон також зобов"язує страхові компанії мати грошові резерви. Якщо вони зазнають труднощів, то резерви йдуть на виконання зобов"язань перед клієнтами.

— Наші резерви в кілька разів перевищують вимоги держави, тож боятися нічого — запевняє Андрій Пікула. Фінансову спроможність ALICO нещодавно підтвердили незалежні аудитори та аудит від Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Допомагає українській "дочці" й материнська компанія ALICO. У вересні українська ALICO AIG Life отримала $15 млн на збільшення свого статутного фонду. Ці гроші компанія продовжить інвестувати в розвиток бізнесу в Україні. Своєю чергою Федеральна резервна система США — аналог Нацбанку — надала компанії AIG кредит у сумі $85 млрд в обмін на 79,9% акцій компанії. Це означає, що гарантом виконання зобов"язань AIG перед клієнтами в усьому світі є уряд США.

Компанія має найбільшу частку українського ринку страхування життя


ALICO AIG Life — один із лідерів ринку страхування життя в Україні. За період із 1 січня по 30 червня 2008 року компанія здійснила 86 страхових виплат на загальну суму 1 339 175 грн.

Це 11 страхових виплат за програмами довгострокового страхування життя. Спадкоємці клієнтів, які померли внаслідок хвороби, отримали 3 622 750 грн. Ще п"ять страхових виплат компанія здійснила в результаті смерті від нещасних випадків — загальна сума 327 796 грн. 25 клієнтів, які втратили працездатність через нещасний випадок, отримали 540 305 грн. Оплатила компанія 19 випадків хірургічного втручання чи шпиталізації (загальна сума 38 950 грн). Шістьох клієнтів, які стали непрацездатними, компанія звільнила від виплати страхових внесків. ALICO AIG Life здійснила 20 страхових виплат за договорами страхування життя позичальника банку на загальну суму 53 5380 грн.

За цей період компанія здійснила найбільшу виплату за програмою страхування на випадок постійної непрацездатності в результаті нещасного випадку — застрахованому, в якого внаслідок ушкоджень, отриманих у ДТП, настала повна та постійна непрацездатність, було виплачено понад 180 тис. грн. Також компанія звільнила цього клієнта від сплати страхових премій за двома договорами страхування.

А всього за період 2003–2008 років ALICO AIG Life здійснила 263 страхові виплати на 7,8 млн грн.

Компанія пропонує страхові програми для індивідуальних клієнтів, що поєднують страховий захист, можливість накопичення коштів та інвестиції заощаджень із метою отримання прибутку. Нині компанія має найбільшу частку українського ринку страхування життя, що становить приблизно 30% — за даними Ліги страхових організацій України за 2007 рік.

Компанія ALICO AIG Life є лідером на українському ринку за страховими резервами та рівнем інвестиційного доходу. Інвестиційний дохід — це додаткові платежі власникам полісів, які компанія заробляє своєю діяльністю. Нині послугами компанії користуються понад 145 000 громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Фінансова криза у США не зачепить українську страхову компанію ALICO». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути