пʼятниця, 18 травня 2018 06:15

Економіка зростає за рахунок заробітчан

Економіка України зростає дев'ять кварталів поспіль. У перший тримісячний період цьогоріч підвищилася порівняно з аналогічним минулого року на 3,1%, стверджує Державна служба статистики.

У зовнішній торгівлі теж є позитивна динаміка. У першому кварталі 2018-го експорт товарів та послуг зріс на 9,1% – до $13,6 млрд. Імпорт піднявся на 11,3% – до $13,7 млрд. Ключовим партнером залишається Євросоюз. Експорт туди за січень-березень становив $5,7 млрд. І перевищив імпорт на $27,5 млн. За кордон продаємо товари машинобудування, хімічної та легкої промисловості й деревину.

– Теперішнє зростання відбувається за рахунок заробітчан. Перераховують багато грошей в Україну, – говорить економічний експерт Олександр Охріменко, 54 роки. – Оптова й роздрібна торгівля в країні збільшилася на 7–8 відсотків. Покращилися купівельні настрої українців, які отримують гроші від родичів з-за кордону. Але це – не заслуга уряду. Промисловість виросла тільки на 2,7 відсотка. Сільське господарство впало на півтора процента.

За теперішніх темпів зростання економіки рівня 2013 року досягнемо 2023-го.

Зараз ви читаєте новину «Економіка зростає за рахунок заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути