вівторок, 15 квітня 2008 15:11

До президентських виборів СПУ ще доживе

На недавньому з"їзді Соцпартії ухвалено рішення про майбутнє висунення голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко кандидатом на посаду глави держави. Уже нині можна спрогнозувати: жодних шансів не те, що не лише на президентську булаву, а й на отримання більш-менш гідного результату, вона не має.

Крім інших проблем, у соціалістів гостро відчувається брак харизматичних лідерів. Очевидно, роки безроздільного панування Олександра Мороза даються взнаки. Показово, що про вихід із партії оголосив Євген Філіндаш — видний представник молодого покоління соціалістів. Може здатися, що СПУ вийшла на "фінішну пряму" — схожу на пройдену раніше СДПУ(о).

Втім директор Київського інституту конфліктології та політичних досліджень Михайло Погребинський, 60 років, переконаний, що принаймні до президентських перегонів партія доживе. В Олександра Мороза достатньо авторитету, він залишається сильною політичною фігурою.

— Але якщо Семенюк отримає на виборах піввідсотка, це наснаги для відродження партії не додасть, — каже. — Краще було б мати кандидатом когось з енергійних молодих людей, які хочуть робити політичну кар"єру. А не людину, якій варто йти на політичну пенсію.

— Але партія — це великий капітал. Його ще спробують використати, — зауважує 42-річний керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «До президентських виборів СПУ ще доживе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути