Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 07:05

Дітей перетворюють на покоління непотрібних людей

У державних дитячих ­садках і школах дітей перетворюють на покоління потенційно непотрібних людей. Роблять це не навмисно. Просто більшість учителів не мислять сучасними поняттями.

Світ вступає у фазу переоцінки більшості професій. У найближчі 20 років зникнуть водії, нотаріуси, турагенти, муніципальні чиновники, логісти, касири, будівельники, диспетчери, банківські службовці, бухгалтери. Штучний інтелект стане ще інтелектуальнішим. Конкурувати за роботу доведеться не тільки з людьми, але й з роботами.

Настає час, у якому головною цінністю є затребуваність, основним середовищем — мережа, а визначальними — професії, що вимагають багатофункціональності, інтуїції, спів­переживання і соціальної взаємодії. Якостей, що відрізняють людину від машини.

Найзатребуванішими навичками будуть: вміння знаходити рішення у складних ситуаціях, критичне мислення, креативність, успішне управління людьми, вміння працювати в команді, емоційний інтелект, навички оцінки і прийняття рішення, орієнтованість на послуги, уміння вести переговори, когнітивна еластичність — ємність пам'яті і здатність керувати нею як флешкою.

Майбутнє за безпілотними авто, 3D-друком, доповненою реальністю, робототехнікою, генною інжене­рією, джерелами відновлюваної енергії, системами керування кліматом і польотами в космос. Тому у виборі професії варто орієнтуватися на біофармакологію, проектувальників роботів, операторів безпілотників, кліматологів, IT-медиків, IT-генетиків, молекулярних дієтологів, екологів, розробників програмного забезпечення.

Поява класу непотрібних — одна з найнебезпечніших загроз XXI століття.

Гроші відійдуть на другий план. Гігантська кількість людей виявиться незатребуваними. Можливо, вони отримуватимуть безумовний базовий дохід для своїх потреб, але їхній рівень контролюватиме держава залежно від стану її економіки. Як думаєте — яким буде розмір безумовного базового доходу в нашій країні?

Зараз ви читаєте новину «Дітей перетворюють на покоління непотрібних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути