вівторок, 15 січня 2019 07:05

Держави "Київська Русь" не існувало

988 року християнство стало офіційною релігією потужної української держави Русь. Про поселення Москва в лісових чагарниках уперше стало відомо лише через 159 років.

Русь можна вважати дочкою Візантії. Хрещеним княгині Ольги був імператор Костянтин. І це було більше про політику, ніж про віру.

До князя Володимира в Києві вже були церкви і храмові споруди різних релігій — типова ситуація великого торгового міста. 12 травня 996 року освячена перша кам'яна церква Києва на честь Богородиці — Десятинна. За Володимира християнство дозволило укріпити геополітичне становище країни й авторитет у сусідів — Німеччини, Польщі, Чехії, Угорщини. За площею Русь була однією з найбільших держав Європи. Тодішній Київ — це 400 церков, вісім чималих ринків, карбування й обіг власної золотої та срібної монети. А на території майбутньої Москви ще жаби кумкали.

Відновленій незалежності України нині пішов 28-й рік. Ольга керувала Київською державою 17 років. Володимир Святославич правив 36. Лише одне правління Володимира Хрестителя триваліше, ніж потуги нашого покоління розбудовувати державу. Це до усвідомлення масштабів події відновлення незалежності церкви. Давайте віддавати належне здобуткам, які спромоглися записати на свій рахунок.

Забудьте формулу "Київська Русь". Не існувало такої держави. Була — Русь. Одна і єдина зі столицею в Києві. І коли новгородці їхали на київський базар, то казали "на Русь". "Київська" вже московити придумали.

Правильно "Русь-Україна". А Московія, вона і є — Московія. До 1721 року на всіх мапах і до­кументах — жодної Росії. А вже після 1721-го, із запровадженням краденої назви під Русь, почалося переписування історії. Маскування відсталої Московії під велич Русі-України.

Повернення церкви, правильних назв, наших витоків — все це віднайдення себе. А для Московії — крах імперської манії величі.

Зараз ви читаєте новину «Держави "Київська Русь" не існувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути