пʼятниця, 05 листопада 2010 03:51

"Депутати саботують боротьбу з корупцією"

Верховна Рада відклала проект закону, який передбачав обов'язкову декларацію витрат високопоставлених посадових осіб. За проект проголосували тільки 124 депутати.

— Декларування видатків і активів — стандартний елемент антикорупційної політики в будь-якій цивілізованій країні, — коментує директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, 43 роки. — Це роблять політики, держслужбовці, високопосадовці, бо такі вимоги є в кодексі професійної етики депутата. Адже ці люди мають особливий статус, це обрані особи. У нас закон про декларацію витрат депутатів окремо відзначений у плані заходів на виконання національної концепції подолання корупції. Але його саботують, щоб не допустити прозорості політичних фінансів.

У багатьох політиків видатки не відповідають задекларованим доходам. І якщо бізнесмени пояснять великі витрати тим, що багато заробляють, то виникне питання: за рахунок чого заробляють депутати, які не займаються комерційною діяльністю? Якщо це не наукова і творча робота, яка дозволена, то вибір невеликий — або лобіювання бізнесу, або винагорода за свою лояльність до певної політичної сили, керівника. А це і є політична корупція.

Зараз ви читаєте новину «"Депутати саботують боротьбу з корупцією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути