четвер, 12 квітня 2007 17:51

Чи підете мітингувати?

Цього тижня мітингова активність вийшла на новий рівень — розпочала свою акцію опозиція, відповідно коаліція стала привозити до Києва ще більше людей. 2004-го саме відчуття, що вони вирішують долю країни і що крім них цього ніхто не зробить, вело на Майдан протестувальників. Чи є це відчуття сьогодні й чи підете ви мітингувати?




Станіслав Кульчицький, 69 років, заступник директора Інституту історії НАН України:

— Я б вийшов на Майдан, але за що і за кого — ось питання. Навряд чи зараз комусь хочеться виходити на барикади, щоб потім у Верховній Раді були представлені люди, яких народ не обирав. Сьогодні вибирають через партії, а вони — кишенькові, залежать від обмеженої кількості людей, які їх фінансують. Кожен партійний лідер формує депутатський склад згідно зі своїми вподобаннями — особистий шофер, кум, зять... Те, що зараз відбувається, обнадіює лише в одному: можновладці пам"ятають свою залежність від виборців. І опозиція, й коаліція хочуть здаватися народу з кращого боку. Та коаліція егоїстична. Вона хоче забрати все, не залишивши нічого опозиції. Виходить глухий кут.




Ольга Брюховецька, 30 років, кінокритик:

— Не піду в жодному разі. Нинішні події просто набридли своєю одноманітністю. Усе, що відбувається, наштовхує на жахливі роздуми. Те, що робить і коаліція, й опозиція — це нісенітниця, що все більше нагадує цирк та справжню клоунаду. Не піду, бо знаю, що це ні до чого не приведе, нічого не змінить та ні на кого не вплине. Про нинішні акції та вчинки обох таборів набридло навіть думати, не то що спостерігати за цим.




Євген Сверстюк, 77 років, письменник:

— На Майдан пішов би однозначно. У тому, щоб вийти туди, є великий сенс. Сьогодні саме ті часи, коли треба рухати вперед історичні процеси в Україні. І робити це повинен народ. Українці мають вийти та підтримати указ президента. Бо це ж очевидно, що дострокові парламентські вибори мають відбутися. Народ мусить засвідчити свою активність на вулицях. Без цього політики не буде, а лише проста чиновницька вовтузня.




Ольга Балакірєва, 49 років, директор Українського інституту соціальних досліджень:

— Кожен має використовувати ті можливості, які в нього є. Для мене немає сенсу виходити на Майдан. Замість цього я видаю аналітику, роблю соціологічні висновки та прогнози, відправляю їх у різні структури — Секретаріат президента, Кабмін, Верховну Раду, комітети, міністерства. Моє завдання нині — подати людям об"єктивну інформацію та спрогнозувати можливий розвиток подій. Українці сьогодні просто хочуть спокійно жити, а не виходити на Майдан. Вважають, що політики мають домовлятися між собою самостійно. Людям набридла непослідовність, вони хочуть порядку.




Сергій Кримський, 76 років, філософ:

— Я вже ходив один раз на мітинг. Там було стільки брехні, що я не витримав і пішов. Більше не піду. Звісно, люди мають право висловити на Майдані своє ставлення до указу президента. Це — нормальний процес, коли частина громадян згодна з ним, частина — ні. Та навіщо брехати? Мовляв, Україна позбавилася олігархічного режиму Леоніда Кучми. Та ми ж його не побороли! Цей режим залишився та відібрав у президента всі повноваження. А в стосунках між опозицією й коаліцією — тільки взаємні наклепи.

Зараз ви читаєте новину «Чи підете мітингувати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути