Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 19:04

Чи економите ви електроенергію?

Кабмін вирішив провести в Україні тиждень енергоефективності. Людей закликатимуть до раціонального використання електрики, підказуватимуть, як це  робити. Зокрема наголошуватимуть на важливості використання енергозберігаючих ламп. Чи економите ви електроенергію?



Світлана Конончук, 39 років, політолог:

— Заощаджую з прагматичних міркувань. У нас зношені електромережі. При першому ж похолоданні народ вмикає обігрівачі — при цьому вибиває пробки в усьому будинку. Намагаємося виключити максимум приладів. Але повністю відмовитися, звісно, неможливо.  Із лампочками енергозберігаючими не надто прагну мати справу, бо вони мають усередині  ртуть. Та й взагалі мало про них знаю. Але просто так світло не палю. Розумію, що ресурси Землі не вічні.




Євген Нищук, 35 років, актор:

— Хотілося б заощаджувати, але не вдається. Замало часу проводжу вдома. Коли заповзаю, усе вмикаю. Треба чи ні — все горить. Не буває такого, щоб вийшов із ванної й  вимкнув там світло. Думаю, це від неуважності. Забуваю, хоча усвідомлюю, що треба заощаджувати. Бо ж так бюджетні кошти зберігаються, та й для країни це важливо. Якщо кожен буде скільки завгодно спалювати — це ж величезні витрати.




Тетяна Тимочко, 52 роки, еколог:

— Почала заощаджувати, коли дізналася про шкоду від енергетики, зокрема атомної. А ще скільки праці й ресурсів треба витратити для вироблення електроенергії. У нас все вилітає в кватирки. Ціна на електроенергію ще не є такою високою, щоб на неї зважати. Коли говорю, що за світло плачу 12 гривень, ніхто не вірить. Ще в моїй квартирі поставлений лічильник на тепло. Коли потрібно, вимикаємо батареї. Економія серйозна.




Сергій Макеєв, 57 років, соціолог:

— Заощаджувати мене змушують рахунки, які приходять за електроенергію. Але точно не піклування про державу. Розумом усвідомлюю, що природні ресурси вичерпні, але на рівні емоцій, почуттів — ні. Як і радять наші жеки, за першої можливості вимикаю світло. Купую економні електроприбори. Частково встановив електрозберігаючі лампочки. От тільки щось платити значно менше практично не став. Усе ж таки три лампочки не рятують. Основне навантаження — пральні машинки, холодильники.




Наталія Погорецька, 46 років, астропсихолог:

— Електроенергію заощаджую, але передусім із метою економії грошей. Міркування про проблеми з ресурсами на другому плані. Не використовую світло там, де не знаходжуся. Тепліше одягаюся, щоб не вмикати обігрівачі. Якщо можу попрати щось руками, не користуюся пральною машиною. Коли купую якесь обладнання, завжди дивлюся — скільки воно з"їдає електрики. А от лампочки в мене звичайні, не енергоощадні.

Зараз ви читаєте новину «Чи економите ви електроенергію?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути