Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 07:40

"Баку не погодиться на замороження конфлікту в Нагірному Карабаху"

Армія Азербайджану взяла під контроль місто Губадли і низку сіл у Нагірному Карабаху. Про це 25 жовтня заявив президент країни 58-річний Ільхам Алієв. Міністерство оборони повідомило про знищення пункту керування 18-ї мотострілецької дивізії збройних сил Вірменії. Серед убитих — начальник штабу дивізії полковник Сергій Шакарян.

26 жовтня мало початися перемир'я, якого досягли за посередництва заступника держсекретаря США Стівена Біґуна. Баку та Єреван звинувачують одне одного у зриві домовленостей.

Із початку бойових дій наприкінці вересня вірменська сторона втратила 1009 військових, повідомило мін­оборони країни 27 жовтня. Баку не розголошує своїх втрат. Обіцяє обнародувати їх після закінчення протистояння. Генпрокуратура Азербайджану розповіла про 65 загиблих цивільних і 297 поранених за місяць боїв. Так званий омбудсмен невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки 32-річний Артак Бегларян 24 жовтня заявив, що на їхній території загинули щонайменше 37 мирних жителів, 118 — поранені.

— Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян виступив за введення російських миротворців у Нагірний Карабах, що відкладе розв'язання проблеми на віддалене майбутнє, — каже директор Інституту близькосхідних досліджень 54-річний Ігор Семиволос. — Азербайджан не погодиться на замороження конфлікту. А без згоди Баку росіяни ввести миротворців не зможуть — це буде вторгнення. Туреччина готова втрутитися, якщо третя сторона братиме участь у конфлікті.

Зараз ви читаєте новину «"Баку не погодиться на замороження конфлікту в Нагірному Карабаху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути