Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 07:00

Американці вимагають реформ

— У рік президентських і парламентських виборів влада має зосередитися на реформуванні фіскальної й податкової служб та енергетики. Продовжити боротьбу з корупцією. Гарантувати прозору приватизацію та підготувати земельну реформу. Це вимоги Міжнародного валютного фонду, — каже заступник посла США в Україні Памела Тремонт.

— В основі устрою Сполучених Штатів лежать демократичні свободи, вільні ринок і економіка, низькі податки й відсутність тиску на бізнес. США намагаються цю модель переносити на країни, з якими співпрацюють, — говорить політолог Віктор Таран, 41 рік.

— Усі реформи, яких вимагають американці, спрямовані на зростання економічного потенціалу та конкурентоспроможності нашої держави. Ідеться про обмеження впливу податкових інстанцій на бізнес. Перехід на прозоре адміністрування податків та зміцнення системи автоматичного вирахування податку на додану вартість. Необхідна чесна система експорту та імпорту, без корупції на митницях.

Ми маємо міцні зв'язки з США в атомній енергетиці. Купуємо там запчастини й механізми для наших станцій. Але американці наполягають на розвитку альтернативних джерел енергії та наближенні українських цін на енергоресурси до ринкових.

Захід закидає зволікання зі створенням Антикорупційного суду. Це єдина їхня претензія щодо боротьби з корупцією. Також нам треба так організувати приватизацію, щоб вона не стала прикриттям для корупційних оборудок.

Ринку землі не мають тільки п'ять країн (відомо про 7 країн: Україна, Північна Корея, Куба, Венесуела, Конго, Таджикистан та Білорусь. — ГПУ). Усі вони належать до малорозвинених. Нам треба виходити з цієї компанії. Тоді збільшиться внутрішній валовий продукт на 5–7 відсот­ків. В Україну підуть інвестиції.

Зараз ви читаєте новину «Американці вимагають реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути