Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 17:22

Яке пиво ви п"єте?

В Києві проходять традиційні Дні пива. Вони давно вже набули національного масштабу. Там — справжнє розмаїття улюбленого мільйонами напою, представлені десятки вітчизняних броварень. А яке пиво п"єте ви?




Анатолій Матвієнко, 53 роки,

політик:

— Оскільки я голова партії "Собор", то п"ю лише світле пиво марки "Оболонь" під назвою "Соборне". Рекомендую його всім. Вживаю рідко й небагато. Найбільше можу випити дві пляшки в колі друзів. У молодості професійно займався спортом, тому раніше про випивку не могло бути й мови. Мої батько й син пиво полюбляють, а от мати й дружина — ні.




Наталія Федотова, 36 років,

держслужбовець:

— Ми з чоловіком віддаємо перевагу світлому "Оболонь". Улітку доводиться пити пиво майже щовечора, щоб розслабитися, зняти втому. Узимку взагалі не п"ю. Найбільше можу випити півтори пляшки. А ось чоловік легко подужає два літри. Якщо є потреба й бажання, то це задоволення. Зараз люди мого покоління загалом мало п"ють горілку. Якщо зустрічаються в компанії або просто треба із кимсь поговорити, то беруть по келиху пива. Це вже ніби ритуал. Тому й відповідні асоціації: пиво — це друзі, відпочинок, розслаблення.




Сергій Фоменко, 35 років,

співак:

— Із українських марок перевагу віддаю світлому "Славутичу" або "Чернігівському". Років 15 уже п"ю. У спекотний день чи вечір попити пивка дуже "в тему". Пляшку-дві випиваю щодня. Але бували історії, коли випивав за вечір і до десяти — під настрій. Усі члени групи "Мандри" люблять пиво. Думаю, що й наші фанати — теж.




Ольга Запорожець, 21 рік,

студентка:

— Полюбляю "Оболонь" світле та "Старопрамен". Випиваю пляшку раз на тиждень у вихідні в компанії друзів. Якось випила за вечір чотири пляшки. Пиво подобається, тому що це не дуже міцний напій, до нього необов"язкові закуски. Не тяжке для шлунку, на ранок не болить голова. Та й батьки ставляться до цього нормально. Не сварять і не забороняють. Вважають, що від пива нічого страшного не буде. У колі моїх ровесників пиво п"ють усі.




Сергій Смирнов, 58 років,

працівник морського порту:

— Регулярно п"ю пиво років із двадцяти. За звичкою найбільше полюбляю миколаївське "Янтар". Але п"ю також світлі "Славутич", "Рогань" і "Чернігівське". Щодня хоч пляшку після роботи стараюся випити. У вихідні — більше. А мій особистий рекорд —17 бокалів. Років зо 25 тому зайшли з кумом до пивного бару погомоніти й захопилися. А 1975-го їздив із друзями на чемпіонат світу з хокею до Чехословаччини. У Пльзені зустріли наших ветеранів, яких запросили туди на святкування річниці визволення міста. Чехи їм безкоштовно доставляли в номери 10-літрові діжки з пивом. Вони й нас пригостили. Просиділи цілу ніч. Отоді я напився вволю справжнього чеського "Старопрамена".

Зараз ви читаєте новину «Яке пиво ви п"єте?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути