четвер, 28 лютого 2008 17:47

Як святкуєте день народження, який раз на чотири роки?

Сьогодні — 29 лютого. Для людей, які народилися цього дня, це особлива дата. Вони можуть влаштувати свято саме у день свого народження, а не раніше чи пізніше. "ГПУ" запитала сьогоднішніх іменинників: як святкуєте день народження, який раз на чотири роки?



Сергій Морський, 52 роки, економіст:

— У мене сьогодні особлива дата: свій день народження святкую.... утринадцяте. Виходить, мені сьогодні 13 років! Та ще у п"ятницю. Але я не забобонний, навіть віршика написав:

"Мені тринадцятий минало

Тринадцять — то не так вже й мало

Дитинство вже пора забуть

Пора женитися, мабуть..."

Я, до речі, не одружений. У звичайні роки святкую день народження як доведеться. Деякі вітають 28 лютого, але я проти: завчасно не можна! Друзі приходять 1 березня. Найцікавіший день народження був тоді, коли запросили до Києва на передачу "Золотий гусак". Я там почитав свої вірші та прославився на всю Україну. Ще й ящик горілки виграв!



Янина Денисенко, 28 років, юрист:

— У невисокосний рік схильна святкувати день народження 28-го числа. Вважаю, що народилася взимку, а 1 березня вже весна. У забобони на кшталт того, що не можна відзначати раніше, не вірю. Цього року друзі нагадали мені, що буде 29-те. А то б точно забула і за звичкою святкувала б 28-го. Загалом я дуже задоволена, що народилася в цей день. Це оригінально. Кажуть, що народжені 29 лютого нещасливі. Це неправда. Я досить комфортно себе почуваю.



В"ячеслав Короїд, 68 років, пенсіонер:

— Дуже негативно ставлюся до того, що народився саме 29 лютого. Мати записала мене на 28-ме, та все одно в душі залишилося відчуття якоїсь незадоволеності. Мені не дуже комфортно жити з думкою, що немає конкретної дати мого народження. Тому навіть цього року відсутнє відчуття свята. Вважаю, що мені не пощастило. Зазвичай святкую 28-го. Сядемо удвох із дружиною, вип"ємо по чарочці — та й досить.



Ніна Достоєвська, 68 років, бібліотекар:

— Почуваюся досить нормально. Святкування мого дня народження у високосний і  невисокосний роки кардинально не відрізняється. Коли не випадає 29-те, то вітають або 28-го, або 1 березня. А святкуємо залежно від того, на яке число припадає вихідний. Утім, інколи 29 лютого намагаємося відзначити особливо. Чотири роки тому добре погуляли в  ресторані з гарною музикою, професійним ансамблем. А нині я хворію, лежу вдома. Може, діти з внуками прийдуть у гості.



Сергій Паливода, 30 років, державний службовець:

— Жодних проблем через те, що народився саме 29 лютого, не бачу. Навпаки — така оригінальність мені дуже допомагає в спілкуванні. Коли розповідаєш, коли народився, це одразу допомагає установити контакт майже з будь-якою людиною. Всім стає цікаво, як людина почувається в такій нестандартній ситуації. У високосний рік святкую обов"язково в цей день, користуюся моментом.



Йожеф Сабо, 68 років, футбольний тренер:

— Святкую день народження виключно раз на чотири роки. У невисокосні не відзначаю взагалі. Якщо такого дня в році немає, то й святкувати нема чого. Цього разу запрошу лише справжніх друзів, таких у мене небагато. Дехто вже помер, хтось живе за кордоном, а хтось сам відійшов од мене, бо я став непотрібним. Відзначати збираюся скромно — за обідом у ресторані з тими друзями, які в мене лишилися. Не люблю "показухи", це не мій стиль. Вірю також у містику та прикмети, пов"язані 29 лютого. У житті мені постійно щастило. Та в роботі тренером не завжди мав той успіх, якого хотів. Бажав би кращого.

Зараз ви читаєте новину «Як святкуєте день народження, який раз на чотири роки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути