вівторок, 27 червня 2017 15:56

Вболівайте українською: 10 слів для правильного перегляду матчів
10

Знайомимо вас з особливими словами, які знадобляться під час перегляду матчів збірної України. Віримо у перемогу наших хлопців та вчимося вболівати українською.

Більше ніякої нецензурної лайки - ось вам слова, які мають бути в арсеналі справжнього фаната.

Автор: Радіо Максимум
 

Не забуваймо, що збірна противника – ще той міцний горішок. Багато знайомих нам футболістів можуть добряче насолити українцям! А бодай ви скисли, хлопці! Перемога має бути за нами!

Автор: Радіо Максимум
 

Віримо в наших хлопців, і якщо вони здобудуть перемогу – це стане справжньою звитягою (перемога в бою; героїчний подвиг).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських слів, які урізноманітнять вашу мову

Автор: Радіо Максимум
 

Нехай би такого засмученого виразу обличчя наших вболівальників ми не бачили ні в п'ятницю, ні взагалі. Сподіваємося, кепсько (дуже погано) гратимуть не Коно і Ко, а хорвати.

Автор: Радіо Максимум
 

Не лише українські дівчата славляться своєю красою. Ось за цими легінями (молодий чоловік, хлопець, парубок) спостерігатиме вся футбольна Україна в п'ятницю! Справжні красені, погодьтеся!

Автор: Радіо Максимум
 

Саме такий гол ми чекаємо від цих хлопців! А особливо від наших нападників Артема Кравця, Романа Зозулі, Євгена Селезньова чи Артема Бєсєдіна. Приголомште нас потужним ударом, який запам'ятається надовго!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських слів, яких не скажеш російською

Автор: Радіо Максимум
 

Уявіть: непоганий розіграш у центрі поля, влучний пас на Ярмоленка, він проходить одного, другого, пробиває… і – трясця твоїй матері (трясця – це лихоманка, хворобливий стан, коли людину лихоманить) – штанга! Це слово просто незамінне для перегляду матчів нашої збірної, бо схожих ситуацій може бути чимало.

Автор: Радіо Максимум
 

Наших гравців часто критикують за брак техніки та футбольної майстерності, навіть називають їх "неоковирними", проте ми, віддані вболівальники, віримо, що в потрібний момент вони зможуть віддати філігранний (дуже майстерний) пас, який перетвориться на гол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймилозвучніші українські слова: фотопідбірка

Автор: Радіо Максимум
 

Влучний замінник нецензурному вислову, яким ви звикли коментувати провальну гру наших футболістів. Або ж (тьху-тьху) пропущений гол. Сподіваємося, що цього матчу хай вам грець (висловлює сильне незадоволення чи несхвалення чогось) використовуватимемо якомога рідше.

Автор: Радіо Максимум
 

Завзяття футболістів має не менше значення, аніж їхня майстерність. Навіть "Барса" може програти "Депортіво" після тріумфальної перемоги над ПСЖ. Ми сподіваємося, що збірній Україні достатньо мотивації, і наші хвацькі хлопці (завзяті, запальні) зроблять усе можливе для перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських слів, які збагатять вашу мову

Автор: Радіо Максимум
 

А ось ще: українці подають кутовий, боротьба у штрафному майданчику суперників, і нашого Євгена Селезньова відверто тримають за футболку, збиваючи з ніг. А іспанський рефері Антоніо Матеу Лаоса мовчить! Та щоб йому повилазило (вживають, коли хтось чогось не бачить або не хоче бачити)!

Суржик - це вкраплення однієї мови в іншу: назвали найпоширеніше суржикове слово.

Зараз ви читаєте новину «Вболівайте українською: 10 слів для правильного перегляду матчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути