пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Журналісти звинуватили Олександра Черевка в цензурі

У понеділок на прес-конференції в Києві редактор і журналісти газети "Молодь Черкащини" заявили, що їх звільняють власники видання. Сказали, що 85% акцій обласної газети належить доньці губернатора Черкащини Олександра Черевка. Іншим акціонером є донька Степана Вінярського — керівника прес-служби обласної організації "Наша Україна".

Звільнення колектив пояснює конфліктом із губернатором, який загострився після прес-конференції Юлії Тимошенко. На ній журналістка "молодіжки" Тетяна Лимаренко поцікавилася думкою прем"єрки щодо критики проекту бюджету губернатором Черкащини. Тимошенко порадила Олександрові Черевку "не займатися підлими речами".

Журналісти поскаржилися на цензуру. Нібито в області жодна газета не критикує губернатора.

— Газета завжди була опозиційною, — каже 45-річний Олександр Меженов, директор підприємства "Прес-Експрес", що видає "Молодь Черкащини". — Ще 1993 року ми критикували тодішнього представника президента Костянтина Ястреба за оборудки із бензином.

Олександр Меженов раніше був власником газети. 2005-го керівник прес-служби "Нашої України" Степан Вінярський запропонував Меженову продати газету губернатору Олександрові Черевку. Оборудка відбулася, стверджує Меженов.

— Черевко до газети не причетний, — обурюється 54-річний Степан Вінярський. — Олександра Меженова він не чув і не бачив. У редакційні справи губернатор не втручався. Газета належить мені. Нині колектив виконує замовлення Богдана Губського (бізнесмена, соратника Тимошенко. — "ГПУ"), який хоче прибрати газету до своїх рук. Їм пообіцяли, от вони і стараються. Журналістів мені шкода. Якщо в обласній газеті 2 тисячі передплатників, то рішення про зміни було невідворотним. Ми наймемо менеджерів, які зроблять проект прибутковим. Останнім часом журналісти тільки те й робили, що вимагали грошей. Так тривати не могло.
Розповісти деталі свого звільнення журналісти "молодіжки" відмовилися. Просили перенести розмову на 2 жовтня, час виходу останнього номера. Кажуть, що редакція вже має нових керівників.
На момент звільнення в редакції було 12 працівників. Газета зазначала тираж 42 тис. примірників. Насправді друкували вдесятеро менше.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти звинуватили Олександра Черевка в цензурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути