четвер, 20 березня 2008 18:39

Зняли фільм про Симиренків

Презентація документального фільму "Зерна роду Симиренків" відбулася в Черкаському краєзнавчому музеї на початку березня. 40-хвилинна стрічка розповідає про сім"ю промисловців, садівників і меценатів.

Зйомки проходили торік у листопаді в селі Млієві Городищенського району. У XIX ст. тут був один із найбільших в Україні цукрозаводів, який належав Симиренкам. На початку XX ст. вони створили розсадник плодових дерев.

— Ми планували відзняти фільм тільки про мецената-патріота Василя Симиренка, — розповіла автор фільму 27-річна Наталя Сопіт. — Але коли побували у Мліївському музеї й побачили велику кількість унікальних матеріалів, вирішили розповісти про всю родину. Адже вони розвивали освіту й науку, допомогли Тарасові Шевченку видати "Кобзар", сприяли автору гімну "Ще не вмерла Україна" Павлові Чубинському.

Фільм увійшов до циклу "Гра долі", який створює студія "ВІАТЕЛ". Знімальна група подарувала Мліївському музею компакт-диск із стрічкою. Її активно тиражують, щоб копії отримали школи району.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про Симиренків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути