четвер, 16 жовтня 2008 15:40

Затримали голову Уманської райради

8 жовтня затримали голову Уманської районної ради 47-річного Сергія Усика та директора товариства "Полянецьке" Андрія Барабаша, 59 років. Чоловіків підозрюють в отриманні мільйона гривень хабара.

Кажуть, саме таку суму вони вимагали від підприємця за продаж нежитлового приміщення, розташованого поблизу траси Стрий–Тернопіль–Кіровоград—Знам"янка. Обіцяли невдовзі відвести під будівлю земельну ділянку 2,6 га.

У місті говорять, що Усика затримали з політичних мотивів.

— Ми теж не виключаємо такого варіанта, — погоджується дружина затриманого Ірина Усик. — Сергій активно брав участь у минулих виборах. За результатами голосування, БЮТ получило багато голосів.

Сергій Усик родом із села Полянецьке, що за декілька кілометрів від Умані. Посаду голови райради обіймає з 2006 року. До цього був депутатом кількох скликань. Дружина керує ресторанним комплексом під Уманню. Живуть у Полянецькому, мають двоповерховий будинок. Сусіди кажуть, що чоловік звів його за 10 років до обрання головою. Їхня донька — школярка, син закінчив столичний військовий виш.

Андрій Барабаш має дорослих доньку та сина. Діти живуть у Києві. Кілька років обіймає посаду директора підприємства в Полянецькому.

— Не тих людей у нас закривають, — запевняє житель Полянецького Микола Михайлов, 60 років. — І Усик, і Барабаш у селі відомі лише з хорошої сторони. Мені вони допомогли зробити операцію в Києві. Часто допомагають одиноким та інвалідам. Цього року завдяки їм в селі відкрили церкву.

За будівництво храму Московський патріархат відзначив чоловіків орденами Святого Володимира ІІ ступеня.

— І вікна в школі змінили, і газову котельню. Дороги відремонтували, — додає місцева жителька. — Село потроху оживає.

Цьогоріч це вже четвертий випадок хабарництва в Умані. Навесні правоохоронці затримали тодішнього голову райдержадміністрації 53-річного Петра Григоренка. У червні — ректора Уманського аграрного університету 69-річного Петра Копитка. Тиждень тому — двох працівників міліції.

Зараз ви читаєте новину «Затримали голову Уманської райради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути