четвер, 30 жовтня 2008 20:00

Закривають тютюнову фабрику

Скоротять 490 працівників тютюнової фабрики в Черкасах. Виробничі лінії відправлять на кременчуцьку фабрику на Полтавщині.

— Рішення про консолідацію українських виробничих потужностей у Кременчуці прийняли після детального аналізу стану виробництва та ситуації на ринку. Наслідком стане закриття фабрики в Черкасах, — каже Катерина Засуха із "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна".

Причина такого рішення — значне збільшення виробничих та оперативних витрат в Україні. Переважно через зростання світових цін на тютюнову сировину й постійне зменшення обсягів виробництва черкаської фабрики. Негативно вплинули зміни у ставках акцизного збору на тютюнові вироби.

— Закриття фабрики призведе до скорочення приблизно 490 робочих місць. Компанія зробить усе можливе, щоб надати підтримку працівникам. Шукатимемо можливості переведення персоналу з черкаської фабрики до інших підрозділів компанії. А також намагатимемося забезпечити звільненим компенсацію та послуги з перекваліфікації, додаткове навчання і пошук нової роботи, — запевняє Катерина Засуха.

Виплата звільненим працівникам залежатиме від стажу роботи на підприємстві. Мінімальна сума  — 12 тис. грн.

Розглядаються питання працевлаштування на фабриках інших  міст. Для адміністративного персоналу — в інших містах і країнах. Окрім того, ведуться переговори з підприємствами Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Закривають тютюнову фабрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути