четвер, 20 листопада 2008 17:31

Висока температура викликає судоми

— Перед епідемією грипу слід полікувати зуби, адже через них вірус швидко потрапить в організм, — радить дільничний педіатр, імунолог Ніна Коваль із Чорнобая.

— Щоб запобігти хворобі, потрібно насамперед — не контактувати із хворими. Для зміцнення імунітету приймати афлубін, анаферон, тонзилгон (імупрет), корисно попити ехінацею. Удома треба часто прибирати, провітрювати та зволожувати приміщення. Можна розкласти в кімнатах зубчики часнику.


Що робити, якщо застудишся?

— Промити одразу носа сольовим розчином, дітям можна закапати ніс саліном. А в перші три дні застуди слід кожні дві години капати в носа Інтерферон, пити вітаміни. Треба пити багато рідини: компот або узвар. Чого не варто приймати, так це антибіотиків.


Чи треба збивати температуру?

— Підвищена температура — це ознака того, що організм бореться із вірусом, убиває його. Тож температуру до 39 градусів дорослим краще не збивати. У дітей висока температура може викликати судоми. Потрібно терміново викликати лікаря.


Якими засобами захищати носоглотку?

— Оксолінова мазь — старий і перевірений засіб. Якщо ж у вас уже тече із носа, його треба промити соляним розчином. Трохи менше чайної ложки солі розвести в склянці теплої води. Лише після цієї процедури ніс можна закапувати, обробляти маззю. Також можна капати в носа сік цибулі та часнику, діткам — моркв"яний сік.


Що ви порадите при ураженні горла?

— Підійде сольовий, содовий, фурациліновий розчин. Можна також полоскати травами: ромашкою, нагідками, звіробоєм, подорожником, шавлією, бузиною, фіалкою. До речі, ці настоянки можна й пити. Вони добре знімають запалення. Після промивання можна посмоктати таблетки, наприклад, стрепсілс, септолете, фарингосепт.


Як відрізнити грип від застуди?

— Грип починається гостріше, ніж застуда: одразу ж підвищується температура, головні болі, нежить, з"являється в"ялість і ломота в тілі, сонливість.

Щеплення гарантує надійний захист?

— Вакцинацію слід робити мінімум за місяць до прогнозованої епідемії, краще за два-три. Зазвичай, пік епідемії припадає на кінець зими — початок весни. Вакцину можна купити в аптеці. Є французька "Ваксигрип", голландська "Інфлювак", бельгійська "Флюарикс", російська "Гриппол".


А як ви ставитеся до такого методу лікування, як горілка із медом?

— Горілку в лікуванні грипу можна застосовувати тільки зовнішньо, тобто робити нею розтирання. А мед треба їсти обов"язково, також пити малиновий і смородиновий чай, їсти цибулю та часник.

Зараз ви читаєте новину «Висока температура викликає судоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути