Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:03

Весілля в Софіївському парку коштує дві тисячі гривень

Автор: фото: Олена БЕРЕСТЕНКО
  Юлії і Олександру Колісникам зі Шполи свідоцтво про одруження вручили в павільйоні Флора уманської ”Софіївки”
Юлії і Олександру Колісникам зі Шполи свідоцтво про одруження вручили в павільйоні Флора уманської ”Софіївки”

У вересні в уманському дендропарку "Софіївка" одружилися 14 пар. Сюди приїздять не тільки з усієї Черкащини, а й із Харкова та Києва.

До павільйону Флора "Софіївки" на кареті під"їжджає наречена в білосніжній сукні. Її супроводжує батько. Червоною доріжкою він веде доньку до павільйону. Два хлопчики в костюмах ангелів кидають їм під ноги трояндові пелюстки. Під звуки класичної музики тато передає дочку в обійми нареченого. Молодятам урочисто вручають свідоцтво про одруження, яке їм виписали в РАГСі. Весільні гості обступають пару. До павільйону підтягуються туристи, які випадково стали свідками події.

Потім наречені гуляють парком і фотографуються.

— Саша мені такий сюрприз зробив! Символічно розписалися біля фонтанів і водоспаду. Та й день весілля, 6 жовтня, для нас символічний. Рівно два місяці тому було освідчення, а шість років тому ми почали зустрічатися, — розповідає 23-річна Юлія Колісник про свого 28-річного чоловіка Олександра. — Вчилися в одній школі. І на одній зі шкільних дискотек Сашко запросив мене на танець, потім провів додому. Взагалі він гарно залицявся: квіти, сюрпризи, подорожі, — зізнається молода.

Юля і Сашко самі зі Шполи, але живуть і працюють у Києві. Юлія — консультант із кредитування в "Автокредиті", а Олександр — заввідділом великої побутової техніки в "Епіцентрі". На весілля запросили 120 родичів та знайомих.

— Традиція весіль у "Софіївці" існує давно, але популярності набула цього року, — розповідає працівник дендропарку 57-річна Тетяна Балабак. — Тут символічно одружуються, бо парк заснував польський магнат Станіслав Потоцький на честь дружини-красуні Софії. Його він подарував жінці на день янгола.

Оренда павільйону, карети, вхід до парку гостей, дозвіл на відеозйомку коштує молодятам 1 тис. грн. Окремо оплачується організація    самої церемонії. Весілля Колісників у класичному стилі підготувала рекламно-розважальна агенція "Ура!". Церемонію також можна організувати в язичницькому стилі — з вбранням із льону й акторами, які втілюватимуть образи сил природи. В українському — з народними костюмами й традиційним обрядом. Грецькому — в античному одязі з акторами-богами. Коштує церемонія 1000–1500 грн. Найпоширеніший стиль — європейський, який ще називають класичним.

Для церемоній здебільшого обирають павільйон Флора — найбільший у "Софіївці". Його пофарбовано у весільні біло-рожеві кольори. Звідси гарний краєвид — паркова алея та великий фонтан Змія. В одному з варіантів церемонії наречений з"являється перед молодою, припливаючи човном.

Після урочистостей у парку гості їдуть на святковий обід.

На весілля Юлії та Сашкові батьки подарували автомобіль "пежо". Молода дружина запропонувала провести медовий місяць у Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «Весілля в Софіївському парку коштує дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути