пʼятниця, 02 листопада 2007 07:00

В Умані пройшов чемпіонат із бальних танців

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  На уманському чемпіонаті зі спортивних бальних танців у групі до 11 років виступає пара уманчан Валерія Регута та Ярослав Сосонюк. Вони представляють студію бального танцю ”Шарм”
На уманському чемпіонаті зі спортивних бальних танців у групі до 11 років виступає пара уманчан Валерія Регута та Ярослав Сосонюк. Вони представляють студію бального танцю ”Шарм”

Минулої неділі в уманській школі-гімназії N2 близько сотні пар зі Сміли, Черкас, Умані, Канева взяли участь у чемпіонаті міста зі спортивних бальних танців.

— Руку рівніше, спину тримай як слід, — поправляє своїх вихованців перед виступом 20-річна тренер із Умані Альона Купрій.

Змагання проводять у два тури. Перший — восени, другий — наприкінці березня. Пари поділені на категорії за віком і можливостями. Спочатку виступають початківці, 7–9 років.

— Я сюди привіз начинашичек. Це дітки, які займаються близько 2–3 місяців, — розповідає 23-річний тренер Олександр Цвячко з Черкас, виставляючи в таблицю результати кожної пари. Його вихованці отримали срібні та бронзові медалі.

Змагання продовжили ювінали 9–11 років. Золото завоювали Черкащани з танцювального клубу "Еліт Данс". Глядачам сподобалися срібні призери цієї категорії — пара N3 з Умані — 10-річні Антон Усатюк та Марія Дорошенко. Усміхнені, вони хвилювалися, а під час оголошення результатів трималися за руки.

— Ми вже рік танцюємо разом, — зізнається Антон. — Тренуємося щодня по дві години у школі мистецтв. А вже вдома кожен сам відпрацьовує рухи.

— Так-так, — підтримує партнера Марія. Дівчинка одягнена в бежеву концертну сукню. Трохи ніяковіє. — Спочатку займалися народними й сучасними. Тепер — бальними.

Завершували програму юніори та молодь 13–17 років. Уманчани 13-річна Лілія Олексієнко та 15-річний Юрій Ніколаєнко здобули "золото" та "срібло" у програмах "Латино". Ліля цього дня святкувала день народження.

— Ми вже більше року разом. Бачите, яка в мене гарна партнерка, — киває Юрій у бік дівчини, яка стоїть у золотистому наряді.

У загальному заліку одне "золото" поїхало до Черкас, три — до Сміли, десять медалей завоювали господарі змагань — уманчани.

На чемпіонат запрошують танцюристів з усіх міст України.

Зараз ви читаєте новину «В Умані пройшов чемпіонат із бальних танців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути