четвер, 30 вересня 2010 16:58

Темношкірі легіонери розмовляють українською

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Футбольний клуб ”Христинівка”. Вперше за понад тридцятирічну історію команди за неї  грають спортсмени з Африки. Нові гравці стали місцевими зірками
Футбольний клуб ”Христинівка”. Вперше за понад тридцятирічну історію команди за неї грають спортсмени з Африки. Нові гравці стали місцевими зірками

Третю гру у складі футбольного клубу Христинівки грають п"ятеро темношкірих футболістів. Завдяки легіонерам покращили результати в чемпіонаті області серед команд першої ліги і претендують на вихід до вищої ліги.

26 вересня на своєму стадіоні футбольний клуб "Христинівка" приймав гостей з Маньківки. Стадіон повністю не відновлений, але поле має бездоганний вигляд. Більше як 200 христинівчан прийшли вболівати за своїх. Місцеві фанати, щоб не запам"ятовувати складні імена легіонерів називають українськими — Василь, Петро, Микола. Коли христинівська команда атакує ворота суперника з трибун чути: "Петя, давай гол! "Христинівка" чемпіон!"

— Наші легіонери навчаються у вінницькому політехнічному університеті, — розповідає тренер Сергій Шпанко, 56 років. — Ми хотіли підсилити команду. Дізналися, що у Вінниці є футболісти і підписали з ними контракти. Один гравець з Габону, четверо — з Камеруну. Відбирали за функціональними і технічними даними. Тепер команда у нас сильна, гра видовищна.

Ендже Лопез, Соппо Альфонзе Деніз, Кірілль Акілль Умару, Хеппі Майк Ален та Ндонґа Стефан говорять лише українською мовою.

— Я родом з Камеруну, а навчаюся у Вінниці, — каже після матчу Ендже Лопез, 22 роки. — Нам подобається тут. Вболівальники нас люблять, чекають перемоги у кожній грі. Нам під силу вийти у вищу лігу.

Перша гра у новому складі була з командою Жашкова. "Христинівка" перемогла з рахунком 3:1. З Тальним зіграли внічию — 0:0.

Один гравець з Габону, четверо — з Камеруну

— Такої екзотики скільки живу, не бачив, — говорить тренер тальнівців 50-річний Сергій Черепенко. — 20-й номер усіх, як на самокаті, об"їжджав. Запам"ятався ще й двометровий захисник. Як ми зуміли ворота в недоторканості вберегти, досі не знаю.

Для христинівських уболівальників колір шкіри і національність футболістів значення не мають.

— Грає наша команда краще, — розповідає місцевий Анатолій Кобець, 49 років. Прийшов на матч з дружиною. — Я вболіваю з 12 років. Відтоді як у нас з"явилися темношкірі гравці — гра стала цікавішою. Ці хлопці швидко бігають. Решта команди рівняється на них. А на стадіон наш подивіться. Раніше він був, як кроти порили, а зараз на ньому можна проводити кубок УЄФА. Мер Микола Петрович нам пообіцяв, що буде хороший стадіон. І маємо хороший стадіон. Ще сказав, що трибуни зробить. І ми знаємо, зробить. І команда наша пройде у вищу лігу.

Футболісти Маньківки програли христинівчанам 1:2.

До виходу у вищу лігу чемпіонату області "Христинівці" треба обіграти Катеринопіль та Шполу.

Зараз ви читаєте новину «Темношкірі легіонери розмовляють українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути