четвер, 30 жовтня 2008 19:58

Танцюристи балету "Сухішвілі" стирають коліна до крові

Танцюристи балету "Сухішвілі" стирають коліна до крові

9 листопада в Черкаському палаці культури "Дружба народів" виступить національний балет Грузії "Сухішвілі". Концерт триватиме майже 2 год. Виконуватимуть грузинські народні танці у власній обробці.

Гастрольний тур колектив розпочав із Києва. Виступатимуть у 20 містах. Балет "Сухішвілі" їздить Україною у двох великих автобусах. Костюми й реквізит важать понад тисячу кілограмів. Балет возить також спеціальне покриття для сцени.

Киянка Оксана Сироїд, координатор проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні, була на виступі "Сухішвілі" в Києві.

— Це просто вражаюче шоу. Не бачила нічого подібного, — каже Оксана. — Танцюють швидко, рухи надзвичайно точні. Підстрибують, а потім із висоти падають на коліна.

Балет створили 1945 року Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі. Вони познайомилися у Тбіліському театрі опери та балету. Колектив побував у понад 200 турне, об"їздив п"ять континентів, 88 країн, дав 9200 концертів. Нині колективом керує онук Іліко та Ніно народний артист Грузії Тенгіз Сухішвілі.

Артистів нагородили медаллю королеви Великої Британії

2001 року концерт балету визнали найкращим танцювальним шоу на Бродвеї. Артистів нагородили почесною медаллю королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.

"Сухішвілі" — перший ансамбль народного танцю, якому 1967 року дозволили виступати на сцені італійського оперного театру "Ла Скала". Тоді завісу піднімали 14 разів. Це був рекорд.


Концерт балету "Сухішвілі": неділя, 9 листопада, Черкаси, палац культури "Дружба народів", початок о 19.00. Квитки: від 70 грн.

Зараз ви читаєте новину «Танцюристи балету "Сухішвілі" стирають коліна до крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути