Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 20:49

Свічка підпалила квартиру

14 січня вранці 71-річна уманчанка Любов Петрівна запалила свічку біля ікон у своїй квартирі на вулиці Постишева. Коли через деякий час повернулася до кімнати, то побачила, що ікони та релігійна література горять. Палаючі шматки падали на підлогу, загорілися меблі.

— Вийшла на сходи подивитися, звідки тягне димом, — згадує 33-річна Олена Задорожня. — Спочатку думала, що десь проводка горить. Спустилася на другий поверх. Любов Петрівна стояла біля дверей, тримала на руках 9-місячного онука. Я забрала хлопчика і винесла на вулицю. Тоді спробувала повернутися додому, щоб забрати 6-місячну доньку. Але в під"їзді вже було багато диму, піднятися сходами не змогла. Дуже хвилювалася, аби донька не отруїлася димом. Яну пожежники витягли через вікно. Після цього нас забрала "швидка".

До будинку прибуло два пожежних автомобіля. На цей час їдкий дим уже заполонив сходи дев"ятиповерхової будівлі. Люди не могли вийти зі своїх квартир.

— Відчула, що дим іде в квартиру, почала відкривати всі вікна, а двері в кімнату зачинила. Дитину піднесла до вікна, — каже бабуся 6-місячної Яни 83-річна Марія Калюженко.

До 59-річної Олександри Тодосійчук якраз прийшла в гості сестра її чоловіка Галина Макарцева.

— Ми задихалися. Під"їздом вийти не могли. Відкрили вікна, але й через них почав іти дим. Тоді намочили рушники і дихали через них.

Рятувальники встановили автодрабину та піднялися до четвертого поверху. Звідти забрали шестимісячну Яну. Із третього поверху спустили драбиною двох жінок. Ще шістьох людей вивели на вулицю сходами.

Зараз ви читаєте новину «Свічка підпалила квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути